Klik venligst
SPORT 2024-02-19 KL. 16:34

En vinst och en förlust för LFK

Av Johan W Jönsson

I kommande match vankas det tävling och DM. Sedan förlusten mot Ängelholm (3-0) har Laholms FK hunnit med ytterligare två träningsmatcher. Det har blivit förlust med 4-2 mot seriekollegan Hittarp och 3-2-seger mot nyblivna division 3-laget Galtabäck. Matcherna spelades med helt olika uppställningar.
– Jag kommer inte börja sätta någon startelva förrän i mars. Vi har en jämn trupp, säger tränare Joseph Wahlund.

En vinst och en förlust för LFK
Lucas Ragnarsson gjorde ett av LFK:s mål mot Hittarp där det blev förlust med 4-2. Foto: Halmstadsport

Laholm gjorde ingen bra match mot Erik Edman-tränade Hittarp och föll med 4-2 (1-0). Hasanen Nazar och Lucas Ragnarsson gjorde LFK:s mål mot det kommande seriemotståndet.

– Ganska bra första 15 och sista 15. Sedan inte så bra i mitten av matchen. Vi fick inget flyt i vårt spel, slarvade för mycket och bjöd dem på deras mål, säger Wahlund.

När LFK hade momentum i matchen fick man inte in bollarna. Tekniskt är spelarna inte där tränare Wahlund vill att de ska vara än. Det finns alltså saker att jobba på men även att ta med.

– Hasse gör ett fantastiskt fint mål. En lobb från 30 meter. Dessutom fick Hugo Persson från U19 hoppa in sista 20 och göra debut. I övrigt var det sådär överlag.

Oscar Murro (stukad fot) och Besnik Callaku (sjuk) saknades ur den tilltänkta laguppställningen.

Till matchen mot Galtabäck var fjolårets bästa spelare Adam Vernersson tillbaka på plan efter resa. Hugo Persson (född 2006) fick chansen från start liksom målvakten Amadeus Bäckman.

Galtabäck vann division 4 förra året och är alltså nykomlingar i trean i år. LFK vann med 3-2 efter 1-1 i paus. Laholm ledde med såväl 1-0 som 2-1.

Galtabäck höll inte den klass som de lag som LFK mött tidigare under försäsongen. Eller kommer att möta i serien sedan, för den delen.

– Vi hade ett ganska stort bollinnehav men efter förutsättningarna blev det ändå en relativt jämn match. Vi hade med flera spelare som inte spelat i vårt A-lag tidigare.

Hasanen Nazar gjorde 1-0 på straff. I andra halvlek gjorde Zemri Callaku 2-1 på straff. Galta kvitterade två gånger om efter omställningar innan Simon Palmkvist avgjorde.

LFK hade ännu mer boll i andra halvlek och skapade också fler chanser. Galtabäck hotade främst i kontringsspelet när LFK tappade boll.

– Som tränare säger man att det är bjudningar. Vi försöker spela bollen och tappar den på egen planhalva. Det är sådant som förhoppningvis sitter i serien, säger Wahlund.

– Det var en bra genomkörare mot ett division 3-lag och vi fick snurra på folket och ge flera mycket speltid. Det var kul att se Hugo. På sikt blir han säkert uppflyttad.

Gjenis Zeqiri (sjuk), Harry Nilsson och Filip Larsson (bortresta) saknades från en tilltänkt laguppställning. Dessutom vilade Rasmus Lundgren med en ömmande häl.

Kommande match mot Vinberg ställs antingen in eller flyttas fram. Nästa uppgift blir division 4-laget Centern i gruppspelet i DM.

– Hur vi ställer upp beror helt på om matchen mot Vinberg blir av eller inte i början på nästa vecka. Oavsett så har vi en jämn trupp. Så det gäller att ta chansen när man får den.

När ska du börja sätta ett lag?

– Jag kommer fortsätta att rotera februari ut. Sedan har vi ändå en månad på oss att finslipa. Det blir mycket speltid för alla då vi har två matcher per vecka med DM-matcherna.

Är ni där du vill att ni ska vara?

– Vi har slagit lagen vi ska slå. Men när vi mött lagen på vår nivå eller över har vi haft lite svårare att skapa målchanser. Vi behöver hota mer på offensiv planhalva.

– Vi ska jobba med det framåt. Det uppställda försvarsspelet sitter ganska bra. Vi släpper inte till mycket när vi har spelet framför oss. Det är positivt, säger Wahlund.

Hittarps IK-Laholms FK 4-2 (1-0)

LFK:s lag mot Hittarp (4-3-3):

Max Johnsson -

Lirak Cakolli, Viggo Dahl, Herman Johansson, Nils Hedström -

Lucas Ragnarsson, Zemri Callaku, Hasanen Nazar -

Jakob Larsson, Elis Wijk, Simon Palmkvist

Avbytare: Jonatan Falk, Hugo Persson

Laholms FK-Galtabäcks BK 3-2 (1-1)

LFK:s lag mot Galtabäck (4-3-3):

Amadeus Bäckman -

Lirak Cakolli, Albin Pettersson, Jonatan Falk, Arber Nikiqi -

Besnik Callaku, Zemri Callaku, Laurent Qitaku -

Adam Vernersson, Hasanen Nazar, Hugo Persson

Avbytare: Filip Dahlström, Simon Palmkvist, Jakob Larsson, Elis Wijk