Klik venligst
SPORT 2022-05-10 KL. 17:34

Dystra resultat för de lokala lagen i femman

Av Johan W Jönsson

Det var rakt igenom dyster läsning när de lokala resultaten i femman gicks igenom efter den fjärde omgången. Walldia förlorade med 2-0 (1-0) mot Getinge. BKW har inte riktigt marginalerna på sin sida och kunde mycket väl fått åtminstone en poäng med sig från matchen.

Besart Mazrekus Walldia fick inte hål på Getinge. Gästerna vann med 2-0 (1-0). "Bes" hade själv ett avslut i stolpen. Foto: Johan W Jönsson

Skottorp gjorde en bra match mot Kvibille men föll ändå med 2-4. Det var SIF:s fjärde raka förlust och det är precis som att det gått troll i det. Fortsätter skottorparna att kämpa på måste det lossna snart. Laget bör kunna hävda sig i femman.

Våxtorp kommer att få kämpa under säsongen. 12-0 mot Andersberg är inga smickrande siffror. Det är dock årets svåraste bortamatch - när AIK får luft under vingarna är de inte roliga att tas med. Liridon Srelmani gjorde sju mål och lär vinna skytteligan.

Lilla Tjärby åkte på säsongens första poängtapp i bortamatchen mot Örnia. Lite förvånande men LTIK, som dittills vunnit tre raka matcher, gjorde ingen bra match och det var inte orättvist att ISÖ fick en pinne. Kanske blir matchen en välkommen väckarklocka för de rödblåa.

Nu tappade LTIK lite mark i toppen av tabellen där Getinge och Kvibille har full pott efter fyra omgångar. I sexan är Oskarström enda lag med full pott men de har bara spelat tre omgångar och klar därför serieledningen med Genevad/Veinge som har tre segrar på fyra matcher.

GIF/VIF tog en knapp seger mot Hasslöv. Matchen slutade 1-0 till gästerna men med tanke på hur matchen såg ut var HIS förtjänta av åtminstone en pinne. Det kunde slutat hur som helst. Men de marginalerna GIF/VIF hade mot sig under försäsongen har de nu med sig.

Ränneslöv stod för en härlig kämpainsats mot Snöstorp Nyhem. Allt talade för att gästerna skulle få åka hem till Halmstad med tre poäng men i matchminut 95 (!) kunde mittbacken Jonas Kristiansson stöta in 2-2 till vild glädje bland Giffarna.

Ysby besegrade Kornhult/Hishult på bortaplan med 4-0. Rasmus Liedman gjorde elegant 1-0 på frispark i första halvlek. Otto Nilsson stod för ett äkta hattrick i andra halvlek och ett av målen kan mycket väl bli årets mål i den lokala fotbollen. Sträckt vrist på volley upp i krysset.

Skogaby suktar efter första segern. Mot serieledande Oskarström blev det förlust med 3-1 efter underläge med 1-0 i paus. SBK är med i matcherna men räcker inte riktigt till så här långt. Många omgångar återstår dock.

I damernas division 3 kryssade K/HFF i mittenmötet mot Tölö. Matchen blev mållös. FC Lagan föll i den hypertidiga jumbofinalen mot Tvååker. Lagan har gjort bättre matcher mot bättre motstånd. Målskyttet har varit ett problem för superfusionen så här långt.