-
SPORT 2022-11-08 KL. 12:38

Dubbla medaljer till BoIS:are på Swedentour

Av Johan W Jönsson

Våxtorps BoIS Alice Nilsson deltog i hela fyra klasser på Ängby Internationella. I damjunior 16 blev det guld och i damjunior 18 silver för den talangfulla 15-åringen. ”Hon gjorde mycket bra ifrån sig”, säger VBoIS sportchef Jan-Erik Eriksson.

Dubbla medaljer till BoIS:are på Swedentour
Alice Nilsson tog dubbla medaljer på Ängby Internationella. Foto: Jens Oredsson

I DJ16 ställdes Alice mot Mariedals IK:s Josephina Fred. Det blev en stenhård femsetare mellan de jämna spelarna. Alice vann i skiljeset med tajta 11-9.

Finalen i DJ18 blev också jämn. Där ställdes Alice mot finskan Maria Girlea. Nilsson tog första set med 11-9 men föll sedan i tre raka (11-9 i fjärde).

– Med tanke på Alices ålder var det starkt gjort av henne att göra det så bra i en åldersklass upp, kommenterar Jan-Erik Eriksson.

I DJ20 blev det respass i åttondelsfinalen. Toppseedade Matilda Hansson från Eslöv vann en femsetare där Alice ledde med 2-1 i set. I damklassen var BoIS:aren nära slutspel.

– Tre spelare i hennes pool vann två matcher var. Två av dessa gick vidare. Tyvärr hade Alice sämst setkvot av dem. Så hon missade slutspel med liten marginal, säger Eriksson.

Nästa Swedentour-tävling äger rum i Karlshamn den 25-27 november.


I DJ16 blev det guld efter finalseger mot Josephina Fred. Foto: privat