Klik venligst
SPORT 2023-05-09 KL. 12:06

Dubbla bronsmedaljer till BoIS:are

Av Johan W Jönsson

Våxtorps BoIS Alice Nilsson har varit och spelat final i Sweden Tour Youth. Det blev tredje plats i såväl 16- som 18-årsklassen för talangen. Hon var mycket nära final i båda klasserna.
– Trots att det inte blev någon finalplats så gjorde Alice bra ifrån sig, kommenterar VBoIS sportchef Jan-Erik Eriksson.

Dubbla bronsmedaljer till BoIS:are
Våxtorps BoIS Alice Nilsson tog dubbla brons i Söderhamn. Foto: Jens Oredsson/arkiv

Finalerna i Sweden Tour Youth spelades i Söderhamn bara veckan efter lag-SM där Nilsson tog guld i F16-klassen med Våxtorps BoIS.

Alice hade kvalificerat sig för finalspel i såväl F16-klassen som i DJ-18-klassen. I den yngre klassen blev det förlust i skiljeset i semin.

– Det var en stenhård match i fem set där Siri (Benjegård, Askim) till slut drog det längsta strået. Hon vann sedan även finalen med 3-1 i set, berättar Eriksson.

I DJ-18-klassen blev det också förlust i skiljeset i semifinalen. Här var det finskan Maria Girlea från Spårvägens BTK som blev lite för svår och vann med 12-10 i skiljeset.

– Maria är Finlands nya stjärnskott på himlen och hon vann finalen i raka set. Alice hade stor chans att gå vidare till final i båda klasserna, säger Eriksson.

Nästa uppgift för Alice Nilsson är Ungdoms-SM i Helsingborg 18-21 maj.