Klik venligst
SPORT 2023-09-18 KL. 16:05

Dramatik när Thorén räddade poäng till Ysby

Av Johan W Jönsson

Ysby tog ett stort kliv mot division 5 då man räddade en poäng i toppmötet med HGH på stopptid. I fyran är Lilla Tjärby ute ur serien även i teorin. Och i damfyran kom Laholms första förlust snöpligt nog i sista omgången. Seriesegern var dock säkrad sedan en tid tilllbaka.

Dramatik när Thorén räddade poäng till Ysby
Adam Thorén räddade en poäng för sitt Ysby i toppmötet med HGH. Thorén har gjort 17 mål i serien är är tvåa i skytteligan bakom Skuggan Sperlings Ahmed Ismail Hassan som gjort 25. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Det blev synnerligen dramatiskt i toppmötet mellan HGH och Ysby. Hemmalaget behövde vinna i Harplinge för att ha chans att gå om Ysby. De var också nära.

Trots att YBK gjorde en bra match var HGH i förarsätet under hela matchen. De hade 2-0, 3-1 och 4-2 men Ysby gav inte upp och kom igen.

Adam Thorén hade redan gjort 1-2-målet. Han var också den som blev poängräddare då han knoppade in 4-4-målet på övertid. Det var det sista som hände.

”Sista bollberöringen i matchen och vi har kvitterat. Galet jubel. Ledarna in på plan. TV-puckshög. Publiken i extas. Motståndarna i total chock.”, skriver YBK-tränare Tiomas Karlsson.

I praktiken har Ysby nu säkrat andraplatsen som innebär att laget går upp som bästa tvåa från sexan till femman. Men i teorin behövs någon poäng till på de tre avslutande matcherna.

Kornhult/Hishult vann den uppskjutna matchen mot Walldia med 5-3 efter BKW-ledning 3-2 i paus. Jesper Uhlin och Noah Lundin Svensson gjorde två mål var för K/HFF.

I mötet med serieledande Skuggan Sperlingsholm blev det klar förlust med 6-0 för tabellfemman K/HFF. Skuggan Sperling har säkrat en plats i femman 2024.

Hasslöv stod upp i en halvlek mot Ränneslöv. I paus ledde de grönvita med 2-1. I andra gick de upp till 4-1. Giffen är sexa i tabellen och HIS fortsatt jumbo.

Skottorp har hunnit med att spela två matcher sedan förra helgen som blev matchfri på grund av WO mot serieledande Skuggan Sperlingsholm.

Mot tabellfyran Genevad/Veinge blev det förlust med klara 5-0. Efter en jämn inledning kunde GIF/VIF ta över. Matchen avgjordes dock först i andra. I paus stod det 1-0.

I och med segern klev GIF/VIF upp på tredje plats i tabellen då HGH bara kryssade. Ferdijan Kurtic gjorde två nya mål och är nu uppe på 16 totalt. YBK:s Adam Thorén har gjort 17.

I en svängig match mot Sennan blev det förlust med 5-4 för Skottorp. De gröna ledde med 2-0 men tappade till 2-4. Kvitterade till 4-4 men släppte in 5-4 sent. Surt!

Matchen mellan Genevad/Veinge och Walldia flyttades fram då BKW inte fick ihop lag.

I damfyran kom LFK:s första förlust under säsongen snöpligt nog i sista matchen mot bottenlaget Hyltebruk. LFK gjorde en dålig första halvlek och låg under med 2-0 i paus.

I andra kom Laholm tillbaka starkt och skapade tillräckligt för att vinna. Men det blev bara en reducering via Meliha Ibrahimovic. LFK hade redan vunnit serien i överlägsen stil.

FC Lagan rådde inte på HGH och föll med 3-0. Laholmsfusionen blev jumbo i serien. Trots det var man det enda lag utöver Hylte som nallade poäng av LFK.

K/HFF fick en fin avslutning då man överraskande slog tabelltvåan Snöstorp Nyhem med 5-3 sedan man haft initiativet under hela matchen. Johanna Theander blev tvåmålsskytt.

Segern gjorde att K/HFF lyfte till en femteplats. Eftersom att skogslaget kom uppifrån inför säsongen hade man högre förhoppningar än så. Men kontinuiteten i laget har varit sådär.

Lilla Tjärby rådde inte på tabellettan Galtabäck som leder serien klart. Ute på planen syntes det inte att det skiljer två divisioner på lagen nästa år. Däremot i straffområdena.

Galtabäck straffade LTIK hårt och gjorde mål på sina chanser. Bakåt släppte man inte till mycket anförda av ex-allsvenske Per Karlsson (Falkenbergs FF) på mittbacken.

Förlusten gör att LTIK nu inte kan nå en kvalplats heller i teorin. Det blir respass till femman trots att laget växt in i serien under hösten. De sex uddamålsförlusterna i våras blev förödande.

Resultat och målskyttar:

Fyran:

LTIK-Galtabäcks BK 1-4 (1-2)

Mål LTIK: Axel Jacobsson

Sexan:

Skottorps IF-GIF/VIF 0-5 (0-1)

Mål GIF/VIF: Ferdijan Kurtic 2, Ludvig Persson, Noak Pettersson, Liam Appelquist

BKW-K/HFF 3-5 (3-2)

Mål BKW: Kenan Ramadani 2, Fredrik Johnsson (straff)

Mål K/HFF: Jesper Uhlin 2, Noah Lundin Svensson 2, Rasmus Jönsson

Skottorps IF-Sennans IF 4-5 (2-3)

Mål SIF: Martin Svensson, Erik Moberg, Jonatan Jacobsson, Oscar Gustafsson

HIS-RGIF 1-4 (1-2)

Mål HIS: Albin Hultin

Mål RGIF: Martin Wandegren, Albin Hultin, Noak Nilsson, Samuel Nilsson

SBK-Simlångsdalens IF 0-4 (0-3)

HGH FC-YBK 4-4 (1-0)

Mål YBK: Adam Thorén 2, Oscar Liedman, William Hjelm

K/HFF-Sperlingsholm Skuggan BK 0-6 (0-2)

Damfyran:

Hyltebruks IF-LFK 2-1 (2-0)

Mål LFK: Meliha Ibrahimoviç

FC Lagan-HGH FC 0-3 (0-1)

K/HFF-Snöstorp Nyhem FF 5-3 (3-1)

Mål K/HFF: Johanna Theander 2, Emelie Andersson, Erica Michaela Hansson, Linnea Fager