Klik venligst
SPORT 2024-03-19 KL. 09:32

DM-segrar för de lokala lagen

Av Johan W Jönsson

Det var bara två DM-matcher som spelades med inblandning av laholmslag i den senaste omgången. Det skulle varit tre men Lerkil fick inte ihop lag och tvingades lämna återbud till matchen mot Laholms damer. Lilla Tjärby och LFK:s herrar vann sina matcher.

DM-segrar för de lokala lagen
Erik Hansson gjorde två av Lilla Tjärbys mål mot Särö/Kullavik. LTIK vann med 4-2 (3-0). Foto: Johan W Jönsson/arkivbild

Laholm ställdes mot Alet och vann med 3-0 efter ledning 1-0 i paus. LFK ställde upp med ett bra B-lag. Stefan Radovanovic, Viggo Dahl, Elis Wijk och Laurent Qitaku var till exempel med.

– Vi är inte bra på att ta sådana här matcher. Det är dålig inställning och vi tycker att det är klart redan innan. Vi ger bort initiativet men det är absolut inte Alet som för, säger Joseph Wahlund.

– Vi ska köra över dem men det gör vi inte riktigt. Fokus blev lite bättre i andra och vi började löpa för varandra. En stabil seger där vi borde gjort ännu fler mål, fortsätter LFK-tränaren.

Laholm har spelat med olika lag i DM och är trea i gruppen. Astrio är fyra. Centern leder före Derome-Åskloster medan Ullared är femma och Alet sist. Alla lag går vidare.

LTIK besegrade den nya sammanslagningen Särö/Kullavik som spelar i den norra femman med 4-2 efter 3-0-ledning i paus. Erik Hansson gjorde två mål för Lilla Tjärby.

– Vi börjar lite trevande och Hannes (Nilsson i mål) gör en bra räddning. Sedan tar vi över och spelar bra fotboll mot paus. Vi får in tre bollar och ska bara köra på, säger Mats Johansson.

LTIK-tränaren fick se sitt lag komma ut bra även i andra med hemmalaget fick in en reducering och sedan även ett 2-3-mål innan Malte Johansson avgjorde matchen till 4-2.

– Det blir lite onödigt stressigt när de får in sina reduceringar. Det är ändå ”träningsmatcher” och det är bara att fortsätta lira och träna på vårt spel. Ändå en okej seger, tycker Johansson.

LTIK leder sin grupp och spelar gruppfinal mot Arvidstorp i den sista omgången. LFK möter Derome-Åskloster på bortaplan i sin avslutande gruppspelsmatch.

Ränneslöv/Walldia stod över den senaste omgången och möter Rinia i den sista matchen. Även Genevad/Veinge stod över. De möter Trönninge i en jumbofinal i sin sista match.

GIF/VIF har dock spelat träningsmatch. Många spelare som hittills inte fått så mycket speltid luftades mot Sennan. Det blev förlust med klara 7-1 (5-0).

Ysby mötte Laholms U19-lag och förlorade med 4-1 (2-1). Hugo Josefsson gjorde två mål för LFK. Skogaby förlorade med 4-1 (4-0) mot Hov och Skottorp med 5-0 (2-0) mot Salamis.

Laholms damer skulle mött Lerkil i DM men de sistnämnda fick inte ihop lag. Matchen skulle först flyttats men Lerkil fick inte ihop lag då heller så det blev WO och automatisk uteslutning.

LFK leder sin grupp på samma poäng som Falkenberg. Lagen möts i en gruppfinal i den avslutande omgången. Först ska LFK dock möta Helsingborgs IF i en träningsmatch.

Resultat och målskyttar:

DM:

LFK-Alets IK 3-0 (1-0)

Mål LFK: Laruent Qitaku, Hugo Persson, Elis Wijk

Kullavik/Särö-LTIK 2-4 (0-3)

Mål LTIK: Erik Hansson 2, Victor Johansson, Malte Johansson

DM, dam:

LFK-Lerkils IF 3-0 WO

Träningsmatcher:

Sennans IF-GIF/VIF 7-1 (5-0)

Mål GIF/VIF: Johndeff Yamaro

LFK U19-YBK 4-1 (2-1)

Mål LFK: Hugo Josefsson 2, Hugo Persson, Victor Norberg

Mål YBK: William Hjelm

SBK-Hovs GoIF 1-4 (0-4)

Mål SBK: Qerim Mustafa

SIF-IF Salamis 0-5 (0-2)