Klik venligst
SPORT 2022-05-30 KL. 16:14

Decimerat LFK utan chans mot Eskilsminne

Av Johan W Jönsson

Trots att 2-0 dröjde till minut 70 var det egentligen aldrig någon riktig match. Eskilsminne var bättre än Laholms FK och vann till slut med 5-0 (1-0). Felicia Grufman i LFK:s mål höll kvar sitt lag i matchen resultatmässigt. ”Det var första matchen i år där jag kände att vi inte var riktigt nära”, säger tränare Peter Åberg.

Ida Axeldal hade LFK:s bästa chans att spräcka målnollan mot Esilsminne. Laholm föll med 5-0. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Sedan segermatchen mot Lörby saknades Maja Ljungberg, Agnes Ebbesson, Ellen Saari, Elin Olsson och Isabelle Axeldal av olika anledningar.

– Vi visste om i god tid att vi skulle sakna ben del folk till den här matchen. Så det kom inte som en överraskning. Men det blir ändå omkastningar, säger Åberg.

Isabelle Axeldal har problem med ryggen och Åberg valde att ställa över henne så att hon inte ska få långvariga problem.

– Det blir tufft att få med sig någonting från bortaplan med de förutsättningarna. Det vi har saknat från vecka till vecka är kontinuitet och nu fick vi ändra hela backlinjen.

LFK hade bra energi i laget efter segern mot Lörby senast. Med alla ändringar kunde Laholm dock inte riktigt spinna vidare på det.

Eskilsminne kopplade
direkt ett grepp om matchen och Felicia Grufman styrde tidigt ett avslut upp i ribban och ut. Hade det inte varit för Felicia i mål hade 1-0 kommit tidigare.

Resultatmässigt var LFK med i matchen länge men det berodde mest på fenomenalt målvaktsspel av Grufman i LFK-kassen.

– Jag kan sakna lite att vi fått positiv energi av Felicias räddningar. Nu var det mer som att ”skönt att hon räddade den bollen också”, säger Åberg.

Eskil gjorde 1-0 efter en kontring efter halvtimmen spelad. LFK hade ett par skott utifrån och i vanlig ordning några hörnor men det blev aldrig riktigt farligt.

– Det är första matchen där jag känner att vi inte är riktigt nära. Det märktes att vi saknade ett par tunga pjäser och fick inte in en växel till.

LFK fick lite bättre grepp om hemmalagets anfallsspel i andra halvlek men Eskil var skickligt i omställningarna och utnyttjade LFK:s bolltapp på ett bra sätt.

LFK skapade ytterligare ett par hörnor men inte mycket mer än så och det blev till slut en transportsträcka mot 2-0 för Eskilsminne.

Hemmalaget dödade
också matchen på fem minuter när tvåan och trean kom i minut 68 och 73. Ida Axeldal hade en chans att göra 1-3 framspelad av Malin Schibli men bollen ville inte i nät.

LFK var besegrat och lite uppgivet. Eskil gjorde även fyran samt femman på tilläggstid. Johanna Olsson, som brukar gäcka LFK, gjorde två av Eskils mål.

– Även om resultatet inte är mycket orda om så var det ändå synd att de där två sista målen kom då de kommer så sent, säger Åberg.

LFK-tränaren lyfter fram målvakt Grufman som klart bäst i bortalaget. Alla slet, försökte och hade rätt inställning men LFK räckte inte till den här dagen.

– Det är svårt och onödigt att göra någon större analys när vi inte kan konkurrera på samma villkor som vi brukar. Ska vi vinna där kan vi inte lappa ihop ett lag.

Nu väntar först DM-kvartsfinal mot HGH (Harplinge, Gullbrandstorp, Haverdal) och sedan hemmamatch och derby mot Astrio hemma på Glänninge Park på fredag.