Klik venligst
SPORT 2023-11-14 KL. 09:32

De provtränar med Laholms FK

Av Johan W Jönsson

När Laholms FK drar igång träningen igen efter uppehållet får spelare från lägre divisioner möjlighet att visa upp sig under den första veckan. Sedan kommer även spelare från högre nivå att få prova på LFK-miljön.
– En målvakt och en mittback står högt upp på önskelistan, berättar tränare Joseph Wahlund.

De provtränar med Laholms FK
Albin Pettersson från Lilla Tjärby IK testar med Laholms FK. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Att division 2-kontraktet säkrades med råge och att LFK blev höstens lag i serien hjälper så klart till när det blivit dags att se om huset inför kommande säsong.

Laholm ska träna i tre, fyra veckor nu innan jul. Bland annat får Lilla Tjärbys Albin Pettersson möjlighet att visa upp sig i sin nygamla miljö. 21-åringen har LFK som moderklubb.

Han tillhörde aldrig A-truppen men tränade en del med seniorerna och fick ett antal B-matcher på kontot innan han lämnade för LTIK inför säsongen 2022.

– Det känns rätt att någon från föreningen som spelar högst under oss får chansen. Det är inte bara en morot för Albin utan även för andra spelare i kommunen, säger Wahlund.

Även Leikins bästa spelare den gångna säsongen, Samuel Wiberg, får möjlighet att visa upp sig liksom Drilon Cakolli från Centern och Filip Malmberg från de egna leden.

– Det kan bli någon spelare till. Det blir inte så mycket taktiskt fokus, utan vi kommer att syna spelarna i lite olika spelformer – stort och litet spel.

Rasmus Lundgren, som i år vaktat målet för Tvååkers IF i division 1, kan vara på väg tillbaka till LFK. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

LFK är överens med Oscar Murro, senast i Tvååkers IF (tidigare i Halmstads BK) om en övergång. Han har tillhört träningsgruppen sedan i höstas då han kört rehab i Laholm efter skada.

– Nästa vecka hoppas jag att vi kan få hit spelare från HBK:s U19-lag samt någon eller några laholmare från Tvååker och Astrio i träning. Vi får se vilka som nappar, säger Wahlund.

Målvakten Petter Andersson kommer ta en paus från spel kommande säsong då han har en historik med hjärnskakningar. Han kommer istället att hjälpa till som ledare i föreningen.

– Jag hoppas att Rasmus (Lundgren) kommer tillbaka till Laholm och ersätter Petter. Han kommer och tränar, så får vi se var det landar. Det hade varit en jättebra lösning.

Mittbackarna Stefan Radovanovic och Viggo Dahl bor i Göteborg och deras medverkan nästa säsong är osäker. Dessutom ska Adam Johansson iväg och säsonga i fjällen.

– Vi är lite tunna på mittbackssidan just nu. Jag för en dialog med några olika namn men det är inget som är klart. En målvakt och mittback står högt upp på önskelistan, säger Wahlund.