SPORT 2023-11-30 KL. 12:09

De får Laholmslagen möta i DM

Av Johan W Jönsson

DM-lottningen presenterades på Hallands Fotbollförbunds representantskap. Fem lag från Laholms kommun deltar – fyra herrlag och ett damlag. 30 deltagande damlag är nytt rekord för distriktsmästerskapet.

De får Laholmslagen möta i DM
Albin Hultins Ränneslöv får lite enklare motstånd i DM den här gången. På bilden möter de Getinge IF som i år spelade i division 4. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Efter önskemål från klubbarna har gruppspelet gjorts om. Division 5- och 6-lagen har placerats i samma grupper och division 4-lagen och uppåt i samma grupper.

På så vis ska matcherna bli jämnare och ge mer för samtliga inblandade lag. På herrsidan går samtliga 57 deltagande lag vidare till slutspel.

På damsidan har lagen i division 2 och uppåt lottats i grupper för sig och division 3- och 4-lagen för sig. Här avancerar inte alla lag till slutspel.

I slutspelets första omgång kan inte gruppsegrare mötas. Inte heller lag som spelat i samma grupp kan mötas. I övrigt är det fri lottning.

På damsidan är Laholms FK enda deltagande lag. De möter Lerkil, Vinberg, Falkenberg och Trönninge IF. LFK torde ha goda chanser till en topplacering och avancemang.

På herrsidan lottades Genevad/Veinge IF i en grupp med Trönninge IF, Kvibille, Glommen och Bua. Det blir givande matcher för GIF/VIF:s unga lag.

Lilla Tjärby får ses som favorit i grupp 5 där motståndet blir Unite People, Löftadalen, Arvidstorp och Kullavik. LTIK är det högst rankade laget i gruppen.

Ränneslöv ställs mot Hyltebruk, Vapnö, Rinia och Frillesås i sin grupp. I fjol fick RGIF bra motstånd i DM och stod för starka insatser. Nu är motståndet beskedligare.

Även LFK:s herrar får bra matcher då de nu ställs mot Derome-Åskloster, Alet, Ullared och Centern från fyran samt antagonisten Astrio från den egna serien (tvåan).

Den första omgången i gruppspelet ska spelas någon gång under perioden 26/2-3/3 för damlagen och 19/2-25/2 för herrlagen. Det handlar alltså om vecka åtta och nio.

Fakta Laholmslagen i DM:

Dam:

Grupp 2: Lerkils IF, Vinbergs IF, Falkenbergs FF, Laholms FK, Trönninge IF.

Herr:

Grupp 2: Trönninge IF, Kvibille BK, Glommens IF, Bua IF, Genevad/Veinge IF.

Grupp 5: Unite People FC, Lilla Tjärby IK, Löftadalens IF, Arvidstorps IK, Kullavik IF.

Grupp 7: Hyltebruks IF, Vapnö IF, Ränneslövs GIF, Rinia IF, Frillesås FF.

Grupp 8: Derome-Åskloster FF, Laholms FK, BK Astrio, Alets IK, Ullareds IK, IF Centern.