Klik venligst
SPORT 2022-09-14 KL. 12:46

Bra match med bra domarinsats

Av Johan W Jönsson

I den senaste omgången i den lokala fotbollen spelades bland annat ett välspelat derby mellan Ysby och Genevad/Veinge. Matchen mellan kommuns två bästa division 6-lag slutade 1-1. Otto Nilsson gav YBK ledningen på volley i den andra halvleken. Mot slutet kvitterade GIF/VIF på en fin frispark av Emil Baumgarten Kinsch.

Bra match med bra domarinsats
Olle Günther Hanssen sänkte sina gamla lagkamrater i Skogaby. Foto: Halmstadsport/arkiv

– Det var en bra match mellan två lag som ville spela fotboll. Så det var kul! Bäst på plan var domaren (Adhurim Binaku). Det var en ny kille från Skåne. Han var riktigt duktig. Den bästa vi haft på länge, säger GIF/VIF:s tränare Charlie Boson.

Tyvärr har både YBK och GIF/VIF blandat och givit lite för mycket under säsongen för att kunna blanda sig i toppstriden. Åt obesegrade Oskarström i topp finns inte mycket att göra men visst borde YBK och GIF/VIF kunnat ge Snöstorm Nyhem och Sperlingsholm Skuggan en match om andra- och tredjeplatsen.

Ränneslöv besegrade Skogaby med uddamålet. Olle Günther Hanssen stod för matchens enda mål i den första halvleken. Han sänkte därmed sitt gamla lag. ”OGH” slog igenom i SBK som ung och hann med spel i moderklubben Lilla Tjärby innan han anslöt till Ränneslövs GIF. RGIF är nia i tabellen och SBK tia.

Åttan Kornhult/Hishult klarade inte sexan Simlångsdalen och föll med 3-0 efter underläge 2-0 i paus. Hasslöv är elva i tabellen och stod emot tvåan Snöstorp Nyhem hyfsat i första halvlek. Underläge 2-0 i paus blev till slut förlust med 6-0. Andraplatsen som kan leda uppåt blir en kamp mellan SNFF och Sperlingsholm Skuggan.

FC Lagan har förtvivlat svårt att få bollen nät. Mot Tvååker gjorde man förvisso två mål och ledde såväl med 1-0 som med 2-1. Men det hjälper inte när det trillade in fem mål bakåt. Läcker det så mycket bakåt måste fler chanser generera i mål framåt för poäng. Lagan är femma i tabellen men hade haft häng på tredjeplatsen vid seger. Getinge/Slöinge har redan vunnit serien.

I damernas division 3 föll K/HFF med uddamålet mot Frillesås. K/HFF pressade tabelltvåan och hade 1-0 och 2-2 men släppte in 3-2 mot slutet. Skogslaget har inte vunnit på fyra matcher och är åtta i tabellen. Avståndet ner till botten är dock betryggande. Norvalla har redan säkrat seriesegern.

Division 5 hade spelledigt den gångna helgen. I kommande omgång väntar seriefinal mellan Getinge och Lilla Tjärby. Samtidigt spelas också seriefinalen mellan Vinberg och Laholm i division 3. Som om inte det vore nog spelas dessutom en nostalgimatch mellan Knäreds IK:s lag från 2010 och Kornhult/Hishults lag från 2008. Detta för att fira KIK:s 90 år.


Otto Nilsson gjorde 1-0 till Ysby på ett snyggt volleyskott. Emil Baumgarten Kinsch kvitterade för Genevad/Veinge på en fin frispark. Det välspelade derbyt slutade 1-1. Foto: Johan W Jönsson/arkiv


Fakta:

Sexan:
 
SBK-RGIF 0-1 (0-1)
Mål RGIF: Olle Günther Hanssen
 
Hasslövs IS-Snöstorp Nyhem FF 0-6 (0-2)
 
K/HFF-Simlångsdalens IF 0-3 (0-2)

YBK-GIF/VIF 1-1 (0-0)
Mål YBK: Otto Nilsson
Mål GIF/VIF: Emil Baumgarten Kinsch

Damtrean:
 
K/HFF-Frillesås FF 2-3 (1-1)
Mål K/HFF: Hannah Nilsson, Vendela Markow
 
Damfyran:
 
Tvååkers IF-FC Lagan 5-2 (2-2)
Mål FCL: Ida Pettersson, Emmy Vernersson
 
Femman hade spelledigt.