Klik venligst
SPORT 2023-11-07 KL. 06:02

Boson klar som ny tränare i Grevie

Av Johan W Jönsson

Charlie Boson fick inte vara utan tränarjobb länge. 30-åringen hann knappt tacka för sig i Båstads GIF innan seriekollegan Grevie GIK hörde av sig om hans tjänster.
– Det gick rätt snabbt! Det känns som ett stimulerande uppdrag och för mig personligen blir det lite chans till revansch, säger Boson.

Boson klar som ny tränare i Grevie
Charlie Boson (i mitten) är ny huvudtränare i Grevie GIK. Till sin hjälp har han målvaktstränaren Inge Eriksson och fysion och hjälptränaren Daniel Trelleborn. Foto: GGIK

Ja, för han fick lämna Båstad innan säsongen var över. Laget låg då pyrt till i tabellen. Men ”Giffen” lyckades säkra kontraktet och spelar även kommande säsong i femman.

För nykomlingen Grevie gick det bättre. Laget hamnade precis på övre halvan i och med sjätteplatsen. Starkt då GIK var nya i femman från sexan inför säsongen.

– Grevie kontaktade mig redan efter någon vecka, så jag hann inte vara utan uppdrag särskilt länge. De visade stort intresse snabbt och det kändes så klart kul.

Fått fler erbjudanden?

– Ja, några stycken. Ett par var inte aktuella, så där tackade jag mer eller mindre nej på stående fot. Sedan vet jag att jag varit på tapeten i andra klubbar. Men Grevie var ju snabba på pucken.

Vad visste du om Grevie sedan innan?

– Inte mer än det jag såg i de två matcherna där vi mötte dem med Båstad. Grevie vann båda matcherna och hamnade före Båstad i tabellen som nykomlingar.

– De har några spelare som varit med högre upp och som varit stommen i laget. Så det finns kvaliteter i truppen. Sedan är det ett gäng som kämpar för varandra.

Innan Grevie kontaktade Charlie var klubben i kontakt med Båstad. Även om det inte klaffade till hundra procent där så fick Boson goda vitsord.

– Det finns inga hard feelings mellan mig och Båstad. Det är en fin klubb och de hade inget ont att säga om mig. Grevie visade stor vilja att få dit mig och det lockade mig.

De blev inte avskräckta av att det inte fungerade för dig i Båstad?

– Nej, de blev inte det. De har bra koll på vem jag är och vad jag vill. De såg också i mötena mellan Båstad och Grevie vilken fotboll jag står för och tycker att det är spännande.

Du blev inte heller avskräckt?

– Haha! Nej, det känns som att Bjärefotbollen generellt är ganska bra. Båstad har alla förutsättningar, Grevie likadant och i Västra Karup är det också bra.

– Bjärefotbollen är lockande för mig. Sedan ska jag inte sticka under stol med att det är en chans till lite revansch för mig personligen att få ett erbjudande från ett lag i samma serie.

Charlie Boson ser fram emot det nya updraget på Bjärehalvön. Foto: GGIK

Kommer du att göra något annorlunda nu?

– Jag har hållit på mina grundprinciper sedan jag började som tränare. Men jag har varit tränare i fyra år nu och man utvecklas, utvärderar och försöker ta med de bästa bitarna.

Vilken fotboll står du för?

– En attraktiv fotboll som bygger på offensiv lust. Vi ska kunna såra motståndarna på flera sätt utan att spela tjongfotboll. Sedan måste vi kunna luta oss mot en stark defensiv.

– Men fokus har alltid legat på det egna spelet, fortsätter Boson.

Vad är föreningens mål med laget?

– Det finns inget uttalat resultatmål ännu. Men man har ett motto om att vara bäst på Bjäre. Man behöver kanske inte ligga högst upp men man ska vara den mest attraktiva klubben.

– Mina egna ambitioner är som vanligt att komma så högt det går och jag vill ju ta med mig den förening jag är i och de spelarna jag är med på den resan.

– Jag vill nå resultatmål och bli bättre. Nu har vi inte satt några mål ännu men jag vill att vi blir minst sexa nästa år. Vi ska inte backa, säger Boson.

Vad tror du om serien?

– Den blir rolig och tuff. Västra Karup kommer garanterat ha som mål att studsa tillbaka direkt till fyran och får de behålla spelarna har de ett jättebra lag i division 5.

– Det blir många tuffa matcher. Även mot Båstad och Förslöv, som kommer nerifrån. Flera kittlande derbyn. Jag ser mycket fram emot kommande säsong, säger Boson.

Charlie bor i Veinge med sambo och barn. Till vardags arbetar han som personlig tränare och klubbvärd på Take Cares friskvårdsanläggningar i Laholm.

Han har tidigare varit spelande tränare i moderklubben Genevad/Veinge IF. Sin fotbollsfostran fick han i Halmstads BK. Han har även spelat i division 3 med såväl Snöstorp Nyhem som Laholm.

Just nu kör Charlie rehab efter en korsbandsskada. Förhoppningen är dock att komma tillbaka och spela fotboll igen. Boson har gjort sig känd som en målfarlig lirare.