SPORT 2022-12-01 KL. 12:14

BoIS-Alice tvåa på tävling med Sverigeeliten

Av Johan W Jönsson

Våxtorps BoIS Alice Nilsson fortsätter att röna framgångar i bordtennishagen. I Flymanspokalen på Sweden Tour vann talangen ett silver i DU-18-klassen där hela Sverigeeliten var samlad.

BoIS-Alice tvåa på tävling med Sverigeeliten
Våxtorps Alice Nilsson och Eslövs Nomin Baasan gjorde upp i finalen. Där drog den sistnämnda det längsta strået i en spännande match. Foto: VBoIS

Flymanspokalen spelades i Karlskrona och lockade ett starkt startfält. På sin väg fram mot final tog Alice Nilsson flera fina skalper.

I kvartsfinalen betvingades Leah Tveit Muskantor, som var rankad som tvåa i DU-18-klassen. Alice vann med 3-2 efter att ha vänt underläge 0-2.

– En riktig knall! I semin vann Alice mot Norges ungdomsstjärna Christine Kalvatn med 3-0 i set. En otrolig prestation av blott 15-åriga Alice, säger VBoIS sportchef Jan-Erik Eriksson.

I finalen ledde Nilsson med 2-0 i set mot toppseedade Nomin Baasan från Eslöv. Favoriten lyckades dock vända och vinna i skiljeset.

– Med tanke på motstånd och Alice ålder så var det mycket starkt att få med sig ett silver. Finalen var spännande och det kunde mycket väl blivit guld, kommenterar Eriksson.