Klik venligst
SPORT 2023-08-23 KL. 16:04

Benny mest i Veinge IF

Av Johan W Jönsson

När LT gjorde en snabb koll med fotbollsklubbarna i Laholms kommun kring vem som spelat flest matcher i respektive föreningen fick vi inte fram uppgifter kring Genevad/Veinge IF. Nu har dock uppgifter kring Veinge IF dykt upp. Benny Johansson mäktade med hela 943 matcher för klubben innan han lade skorna på hyllan.
– Jag spelade fram till 1991 när jag var 45 år gammal, säger trotjänaren.

Benny mest i Veinge IF
Benny Johansson bor ett par stenkast ifrån Veinge IP och har sett några matcher med Genevad/Veinge IF i år. Han kallas med all rätt "Mister Veinge IF". Foto: Johan W Jönsson

943 matcher har knappast någon i Genevads IF eller Genevad/Veinge IF mäktat med. Finns andra uppgifter, så hör gärna av er till tidningen.

– Det handlar nog om 600 matcher någonting, tror Benny som dock inte var den som uppmärksammade LT om det egna matchrekordet.

Det gjorde istället gode vännen Morgan Johansson, lagledare i Veinge IF på den tid då Benny kom upp i 900 matcher.

– Han var den första att komma upp i 900 matcher för sin förening i kommunen. Så då kontaktade jag radion, och de kom, berättar Morgan.

Benny Johansson spelade för Veinge IF under hela sin karriär. Han var ordinarie i A-laget i 20 år – från det att han var 16, 17 år tills det att han fyllde 37.

– Efter det fortsatte jag att spela i B-laget och i A-laget vid behov. Jag spelade fram till 1991 när jag var 45 år gammal.

Hur kunde det bli så många matcher?

– Jag klarade mig mestadels ifrån skador. Det var lite ögonbryn och några stygn hit och dit men inget allvarligare. Så jag hade tur på det sättet.

Varför lade du av?

– Det var väl dags då. Familj och de bitarna tog över. Men jag var med i styrelsen ändå ett antal år efter att jag slutade spela.

Benny spelade på alla positioner. Mestadels försvarare och mittfältare men han har även hållit nollan som målvakt i en B-lagsmatch och på slutet spelade han lite i kedjan.

Han var med i Veinge IF:s styrelse i över 20 år och har varit det mesta förutom ordförande. Han har även tränat seniorerna en säsong och blivit utsedd till planens gentleman av domarklubben.

Fakta:

De har gjort flest matcher i respektive klubb på herrsidan i Laholms kommun:

BK Walldia:

Jonas Nilsson, 842 matcher

Genevad/Veinge IF:

Benny Johansson, 943 matcher

Hasslövs IS:

Alf Svensson, 1 208 matcher

Knäreds IK:

Curt Ericsson, 920 matcher

Kornhult/Hishult IK:

Boris Johansson, 1 064 matcher

Laholms FK:

Per och Ulf Thronée, 651 matcher

Lilla Tjärby IK:

Daniel Hellsten, 639 matcher

Ränneslövs GIF:

Tony Andersson, 855 matcher

Skogaby BK:

Håkan ”Cralle” Johansson, 938 matcher

Skottorps IF:

Benny Pålsson, 1 000 matcher

Våxtorps BoIS:

Göran Johansson, 1 018 matcher

Ysby BK:

Stefan Evald, 814 matcher