Klik venligst
SPORT 2022-05-31 KL. 16:47

Bäddat för seriefinal i femman

Av Johan W Jönsson

Ysby vann toppmötet och derbyt mot Genvad/Veinge klart. Skogaby var nära vända 4-0 (!) mot Ränneslöv. Det är bäddat för seriefinal i femman efter Lilla Tjärbys seger mot Kvibille. Dessutom tog Skottorp första segern för säsongen. Det var några matcher som spelades i den senaste omgången i den lokala fotbollen.

Olle Günther Hanssen gjorde ett av Ränneslövs mål när Skogaby besegrades med 4-3 (4-0). Foto: Johan W Jönsson

I femman bärgade Skottorp säsongens första seger och första poäng överhuvudtaget i division 5. Det tog sju omgångar. Men när vinsten väl kom så kom den med besked. 10-0 efter 3-0 i paus i derbyt och jumbomötet med Våxtorp. Simon Olsson gjorde fem mål och klev upp på andra plats i skytteligan med sina totalt sju gjorda mål.

Andersbergs Liridon Selmani leder skytteligan på 21 mål. Han gjorde sju kassar mot Våxtorp. Walldia ligger på tionde plats och föll mot just Selmanis AIK med klara 5-1 efter underläge 2-0 i paus. Selmani gjorde tre av målen. Walldia har inte vunnit sedan man vände och vann mot Skottorp i seriepremiären.

Lilla Tjärby tog en fin skalp när tabelltrean Kvibille besegrades med 5-2 (2-0) efter ledning 4-0. Halva startelvan hade bytts ut sedan segermatchen mot Hyltebruk för två veckor sedan. Just bredden kan vara det som gör att LTIK är med i toppen hela vägen. Patrik Landström gjorde två av LTIK:s mål. Ett mycket vackert nickmål. I kommande omgång möter LTIK Getinge i en ren seriefinal.

Ränneslöv tog säsongens andra seger när jumbon Skogaby besegrades med 4-3. Giffen ledde med 4-0 i paus och i andra halvlek höll segern på att glida de grönvita ur händerna. SBK reducerade tre gånger om och när skickliga Fidan Thaqi gjorde 3-4 i minut 89 blev det nervös. SBK var en benparad från duktiga Henrik Olsson i RGIF:s kasse från att kvittera.

Kornhult/Hishult hade repat mod efter den tunga smällen mot serieledande Oskarström senast. Nu blev det knapp förlust med 2-0 (2-0) mot Simlångsdalen. K/HFF ligger näst sist på tre poäng. Hasslöv har samma poäng men bättre målskillnad. Mot Snöstorp Nyhem var matchen avgjord efter första halvlek. SNFF hade 6-1 i paus. HIS vann andra halvlek med 3-2.

Ysby vann toppmötet och derbyt mot GIF/VIF med klara 5-1 efter 3-1 i paus. GIF/VIF saknade lite för många spelare för att kunna ge YBK en match. Då YBK saknade sin bäste spelare - skytteligaledaren Otto Nilsson (sju mål), samsades fem spelare om att göra de fem målen. Ysby är nya tvåa i tabellen. Fem poäng bakom Oskarström i topp.

K/HFF:s damer rådde inte på tabelltvåan Frillessås i division 3. Det blev förlust med 6-0 efter 2-0 i paus. K/HFF är sexa i tabellen på sju poäng. Efter två raka matcher med poäng föll FC Lagan med knappa 2-1 (2-0) mot serieledande Getinge/Slöinge. Lagan jagade en kvittering i 35 minuter men nådde aldrig den. Laholmsfusionen är sist i tabellen med fyra poäng men är verkligen på gång.

Daniel Andersson var mycket bra på Skogabys centrala mittfält mot Ränneslöv. Foto: Johan W Jönsson

Fakta:

Femman:

VBoIS-SIF 0-10 (0-3)
Mål SIF: Simon Olsson 5, Samuel Markow 2, Petter Gustafsson, Oskar Moberg, Oskar Nilsson

Andersbergs IK-BKW 5-1 (2-0)
Mål BKW: Antonio Saitovski

Kvibille BK-LTIK 2-5 (0-2)
Mål LTIK: Patrik Landström 2, Simon Vedin, Victor Johansson, Gabriel Bader

Sexan:

RGIF-SBK 4-3 (4-0)
Mål RGIF: Albin Nilsson, Måns Bertilsson (straff), Jesper Hansson, Olle Günther Hanssen
Mål SBK: Arnon Khamphuak 2, Fidan Thaqi

Simlångsdalens FF-K/HFF 2-0 (2-0)

GIF/VIF-YBK 1-5 (1-3)
Mål GIF/VIF: Robin Wik
Mål YBK: Robin Nicklasson, Rasmus Liedman, Edvin Westesson, Adam Thorén, Layth Al Massri

Snöstorp Nyhem IF-HIS 8-4 (6-1)
Mål HIS: Elias Stefansson, Filip Ivarsson Olsson, Albin Hansson, Robert Persson