SPORT 2021-12-17 KL. 16:16

Anfallare och meriterad tränare klara för LFK

Av Johan W Jönsson

Laholms FK har landat sitt första nyförvärv inför nästa säsong. Det är anfallaren Edmond Tasimder från Kvibille BK som plitat på för LFK. “Han har gjort det jättebra i träning och stod högt upp på önskelistan”, säger tränare Joseph Wahlund.

Anfallare och meriterad tränare klara för LFK
Edmond Tasimder är klar för Laholms FK. Huvudtränare Joseph Wahlund hälsar välkommen. Foto: LFK

Edmond har tränat med LFK under hela hösten och kunde blivit aktuell för LFK redan i somras.

– Hade vi vetat om hur det skulle bli med Comnell (Philip) så hade det absolut varit aktuellt att plocka in honom tidigare för att få lite konkurrens i anfallet.

Det blev 23 mål i femman för Edmond den gångna säsongen. Med det vann han skytteligan. KBK har på senare år annars spelat i fyran.

– Det är ett typiskt LFK-förvärv. Att vi tar in en spelare underifrån som gjort det bra men som inte är etablerad på vår nivå, säger Joseph.

Han tar upp bland annat Alfred Karlsson, Jonatan Eriksson, Otto Nilsson och Endrit Mazreku som några exempel.

– Det är en klok värvning som jag är säker att vi kommer att få ut mycket av. Edmond är en bra kille som passar väl in i gruppen.

Han har visat näsa för mål även i träning med LFK. 22-åringen fungerar både som targetspelare och i djupled.

– Han har fin teknik, både skott- och dribblingsteknik. Han är lojal och är väldigt duktig på att ta instruktioner.

LFK behövde förstärka på anfallssidan. Otto Nilsson har lämnat för att bli spelande tränare i Ysby, Gabriel Bader letar ny klubb och Carl-Christian Olsen försvann under säsong.

– Detta ger oss alternativ. Edmond kan spela både nia, sjua och elva. Så vi kan laborera beroende på vad vi får in.

I övrigt har det inte hänt något i truppen. LFK hoppas kunna landa ytterligare något nyförvärv inom kort.

På ledarsidan är meriterade elittränaren (och ex-spelaren) Karl-Gunnar Björklund klar för att ingå i staben runt laget. Han har redan tagit hand om en träning.

– Det var en stark önskan från min sida att få in Kalle tillsammans med mig och Andreas (assisterande Hedström). Nu kommer vi kunna dela arbetet på ett bra sätt, säger Wahlund.

Frågetecken finns för Albin Branting som tränat med Eskilsminne, Jacob Borgstrand som Astrio kontaktat samt Rasmus Lundgren som tränat med Halmia.

– Vi vill så klart behålla allihopa. De vet vad de får här nu när vi fått in Kalle också. De trivs bra och även om det kanske är ett snäpp upp så är gräset inte grönare på andra sidan.

Jesper Wennström, Jasmin Barucic och Daniel Radovanovic gick alla tre från LFK till Astrio. Nu är ingen av dem kvar i föreningen.

– Comnell (Philip) väljer mellan oss och Astrio. Det beror på vad han går på. Att få spela och trivas eller på att spela en division högre, säger Joseph Wahlund.

Enligt Hallandsposten sägs förre LFK-anfallaren Gjenis Zeqiri vara nära Astrio. Han gjorde 17 mål för Vinberg som åkte ur tvåan den här säsongen.