Klik venligst
SPORT 2024-01-26 KL. 06:02

Alla tre syskonen tog medalj på DM i skidsprint

Av Johan W Jönsson

Syskonen Fragoso Bengtsson representerade nyligen Vindrarps Skidklubbb på distriktsmästerskapen i sprint i Åkulla. Och alla tre tog medalj. För pappa Carlos blev det inte samma framgångar.
– Jag kom inte sist i varje fall, skrattar han.

Alla tre syskonen tog medalj på DM i skidsprint
Sophia Fragoso Bengtsson, Karla Fragoso Bengtsson och Johannes Fragoso Bengtsson från Vindrarps Skidklubb tog alla medalj vid DM i sprint i Åkulla. Foto: Karolina Bengtsson

Trots att Carlos ursprungligen kommer från Mexiko och varmare breddgrader så har han fastnat för längdskidåkning. Det har smittat av sig på resten av familjen.

När DM i sprint avgjordes i Åkulla fanns Carlos och hans tre barn Sophia, Karla och Johannes, alla med Fragoso Bengtsson i efternamn, på startlinjen. Det blev medaljer i alla valörer.

Johannes tog guld i H10, Karla slutade tvåa i D13-16 och storasyster Sophia kammade hem ett brons i D17-20. Carlos deltog i veteranklassen H45-55 men blev utan medalj.

– Det var första gången barnen var med och enligt engagerade i Vindrarps VK var det några år sedan någon från klubben ställde upp i DM. Så det var kul!, säger mamma Karolina.

Carlos har åkt mycket skidor genom åren och nu har hela familjen hakat på. De har åkt på konstsnö i Ulricehamn och tränar dessutom en del onsdagskvällar i just Åkulla.

Framåt ska de delta i DM i klassisk stil. Då blir det längre sträckor. Carlos har kört Vasaloppet tidigare och nu är systrarna Sophia och Karla anmälda till Tjejvasan.