SKOLA 2022-06-07 KL. 17:44

Teknikerna vann klasskampen – springer ut först

Av Johan W Jönsson

Första klasskampen på Osbecksgymnasiet sedan 2019. Då vann Teknikklassen den prestigefyllda tävlingen. Priset är att de får välja när de vill springa ut på studentdagen. ”Det känns otroligt! Verkligen skönt att krossa de andra klasserna”, säger Thea Wesslén i vinnarklassen.

Teknikerna vann klasskampen – springer ut först
Ida Swahn, Thea Ekeroth och Ida Wesslén firar segern i klasskampen. Foto: Johan W Jönsson

Klasskampen på Osbecksgymnasiet har många år på nacken och är både traditionsenlig och prestigefylld. På grund av pandemin har den dock fått ställas in två år i rad.

Nu var tävlingen där avgångsklasserna kämpar mot varandra i olika lekar tillbaka på Sparbanksvallen och i skolans regi. Musiken dundrade ur högtalare när klasserna gjorde upp.

– Vi utklassade de andra! Vi fick poäng i alla grenar utom en. Så det var stabilt och riktigt härligt att det aldrig var något snack om saken, säger Thea.

En av lekarna var en klassdans där mentorn skulle involveras. Det är en klassisk och mycket uppskattad gren. Inte minst bland publiken.

– Vi har koreograferat vår egen dans. En blandning mellan High school-musical, Mamma Mia toppat med lite Gangnam style. Vi hade vår mentor i mitten och så dansade vi runt henne.

Den spretiga och feminina dansen tog domarna med storm. De gav Teknik högst betyg bland de deltagande klasserna.

– Det är rätt imponerande med tanke på att vi är en klass med 21 killar. För att kunna vinna var vi tvungna att göra en feminin dans så att folk skulle fatta att det är en kul grej.

De fem tjejerna i klassen instruerade killarna i klassen att jobba mycket med höfterna och utrycka sin kvinnliga sida. Det gick uppenbarligen hem.

När väljer ni att springa ut?

– Först av alla klockan 13. Då får man all uppmärksamhet själv. Springer man ut sist har alla tröttnat och typ gått hem, skrattar Ida Swahn i vinnarklassen.

På andra plats i klasskampen slutade EK19. Trea blev NA19.


Teknik vann det åtråvärda priset att få välja när de springer ut på studentdagen. Detta sedan de slutat etta i klasskampen. Foto: Johan W JönssonIda Swahn, Thea Ekeroth och Ida Wesslén firar segern i klasskampen. Foto: Johan W Jönsson