SKOLA 2022-05-04 KL. 12:52

Så mycket pengar pärlade fritidshemmet ihop

Av Johan W Jönsson

Eleverna på Kvarnens fritidshem på Möllan i Ysby gjorde tillverkade armband som de sålde till förmån för Ukraina. Nu har projektet avslutats och det blev knappt 12 000 kronor till Röda Korset.

Så mycket pengar pärlade fritidshemmet ihop
Eleverna på Kvarnens fritidshem på Möllan i Ysby pärlade och sålde armband för nästan 12 000 kronor. Foto: Johan W Jönsson

Initiativet att tillverka armband på fritidshemmet kom från föräldrahåll. Tomas Filipsson skänkte mängder med pärlor till Kvarnen och barnen pärlade för glatta livet.

När projektet gick i mål kunde det konstateras att barnen sålt armband för hela 11 917 kronor. Eleverna valde att skänka hela summan till Röda Korset.

– Fantastiskt jobbat av våra små hjältar, kommenterar rektor Christin Nordström stolt.

Möllan tilldelades miljöpriset av Laholms kommun tidigare i år. För prissumman på 10 000 kronor har det nu bestämts att det ska köpas in bärbuskar som ska planteras på skolgården.

– Pengarna räcker också till en musikteaterföreställning för alla barn. Den är med Mamma Måd och handlar om kompisskap och olikheter, säger Nordström.

Kvarnens fritidshem har också prisats för sitt miljöarbete. De slutade trea i den nationella tävlingen Pantresan och tilldelades 5 000 kronor.

– Eleverna har bestämt att de ska göra en utflykt för sina prispengar och kommer att åka till hembygdsparken i Ängelholm första dagen på sommarlovet, avslutar Christin Nordström.

Ysbyskolans fritidsbarn pärlar för Ukraina