Klik venligst
SKOLA 2023-12-10 KL. 07:02

Osbeckselever prisades i Nobels anda

Av Johan W Jönsson

Osbecksgymnasiet firade sin egen Nobeldag med prisutdelning där de som stått för extraordinära insatser under terminen hyllades. Ceremonin är inspirerad av den verkliga men några priser är egna påfund. Sju priser delades ut. Bland annat fysik, kemi och personalpriset. Vinnarna röstas fram.

Osbeckselever prisades i Nobels anda
Emma Svensson är årets fysikpristagare som skolans mest vältränade/hälsosamma. Foto: Johan W Jönsson

En nobelkommitté roddar inför nobeldagen. Där ingick inte Erica Larsson och Tekla Hervén från elevrådsstyrelsen, men de agerade ciceroner under prisceremonin.

Efter ett quiz och underhållning med musik från Kulturskolan var det dags för det första priset. Fysikpriset (starkaste/mest hälsosamma) delades ut av idrottsläraren Johannes Brånäs.

Med motiveringen: ”Hon är ett gymfreak. Alltid med på idrottslektionerna. Starkaste tjejen med alltid en frukt i ena handen” tilldelades Emma Svensson i BF23 priset.

Kemipriset går till skolans sötaste par. Kemiläraren Mario Goude bjöd på en medryckande presentation som avslutades med en mycket kort men effektfull eldshow.

”De är paret som har allting för varandra och det finns inga som är lika fina som dem. Går på många dejter. De är kemi!” Löd motiveringen för Amanda Böcker (SA21) och Kevin Falk (TE21).

Kevin Falk och Amanda Böcker är Osbecks sötaste par och fick för det kemipriset. Foto: Johan W Jönsson

Skolans mest musikaliska får musikpriset. Kulturskolans musiklärare Sara Shean motiverade varför priset borde vara det viktigaste innan hon presenterade vinnaren.

Med motiveringen: ”Kan spela de flesta instrument och går gärna runt och sjunger som en ängel. Helt enkelt hon är musik” tilldelades Agnez Torstensson i SA22 priset.

Ekonomipriset går till skolans framtida kändis/influencer. Ekonomiläraren Sandra Karlsson delade ut priset som togs emot av Moa Bergman i SA22.

”Hon är bäst på insta, tiktok, och bästa tjejen på snapchat. Har en egen youtubekanal, har bra stil där hon inspirerar yngre att vara sig själv. Alltid först med det senaste.”, motiverades det.

Fredspriset går till skolans bästa kompis. Priset delades ut av fordonsläraren Johan med det mycket passande efternamnet Fred. Han hade även med sin egen bästa kompis på ”scen”.

Nikola Necel i BF22 tilldelades det kanske alla finaste priset för bästa kompis med motiveringen ”Gör alla dagar till de bästa för sin omgivning. Hjälpsam och kärleksfull.”

Agnez Torstensson tilldelades musikpriset då hon sjunger som en ängel. Foto: Johan W Jönsson

Elevrådsstyrelsen delade ut Personal-/Osbeckspriset. Andreas Johansson vann då ”han alltid förklarar jättebra. Trevlig, snäll och rolig. Han kan och är undervisning på bästa sätt.”

Andreas höll också ceremonins enda tacktal där han sa varsågod till dem som hade honom i undervisning, tyckte synd om de som inte hade det och gratulerade dem som skulle få honom.

– Men mest av allt ett stort tack till alla elever för att jag fått det här priset, fortsatte Johansson innan han fick motta publikens jubel.

Campus Laholms nya bibliotekarie Elina Ala-Jokura presenterade på ett humoristiskt sätt vinnaren av litteraturpriset för bästa novell och på det följde dagens sista fanfar.

Jamilla Olsson i BF21 fick motta ceremonins avslutande pris ”för ett enastående författande, målande miljöskildringar och kreativitet sinnelag för berättande.”

Nobeldagen på Osbecksgymnasiet avslutades med att elevrådsstyrelsen tackade Nobelkommittén för ”den bästa ceremonin på länge”.

Moa Bergman tilldelades ekonomipriset då hon är skolans framtida kändis/infuencer. Foto: Johan W Jönsson

Nikola Necel är Osbecks bästa kompis och fick därför motta fredspriset. Foto: Johan W Jönsson

Läraren Andreas Johansson fick personalpriset då han "är undervisning". Foto: Johan W Jönsson

Jamila Olsson fick motta litterturpriset för sin novell. Foto: Johan W Jönsson