Klik venligst
SKOLA 2024-05-30 KL. 06:02

Osbecks studenter laddar för att springa ut

Av Johan W Jönsson

Dagen då Osbecksgymnasiets studenter ska springa ut i livet närmar sig. Studentveckans schema är satt och innehåller som vanligt såväl skojigheter som mycket tradition.
– Varför ändra på ett vinnande koncept där alla blir nöjda? Det blir inte bara studentdagen utan en massa roliga aktiviteter under en hel vecka, säger Erica Larsson i studentkommittén.

Osbecks studenter laddar för att springa ut
Filip Arvidsson, Ella Alsén, Selma Svanberg och Erica Larsson är taggade inför studentveckan. Foto: Johan W Jönsson

Studentveckan inleds som vanligt med den traditionsenliga klasskampen på Sparbanksvallen. Denna äger rum tisdagen den 11 juni. Vinnaren springer ut först på studentdagen.

– Vinnaren får välja men alla väljer alltid att springa ut först. I övrigt lottas ordningen. Det är klasskampskommittén som bestämmer det, berättar Erica Larsson.

– Det är olika grenar som inleds med klassdansen. Övriga grenar är hemliga och ger poäng som i sin tur ger fördelar i den avslutande grenen som avgör, berättar Selma Svanberg.

Samma förmiddag är det vett och etikett samt danslektioner inför torsdagens storslagna bal på Strandhotellet där serranoskinka, sparris, hjort och crème brulée står på menyn.

– Balen inleds med foto på stranden. Sedan blir det röda mattan och mingel på Strandhotellet. Efter det går vi in och tar del av en trerättersmeny och tal. Sedan blir det dans, säger Ella Alsén.

Studentdagen (15/6) startar med klassfoto (eventuellt med en champagnefrukost där innan). Sedan blir det studentmarsch till kyrkan för tal, musik och stipendieutdelning.

– Det blir en trevlig dag med klassen och mentorerna. Sedan väntar det viktigaste: utspringet. Efter det blir det flak runt i stan. Vi ser verkligen fram emot allt!, säger Erica Larsson.

Sudentveckan föregås av en lättsam brännbollsturnering. En betydligt mer avslappnad tillställning än klasskampen som brukar vara såväl prestigefull som något hetsig.

– Vi höll på att glömma mösspåtagningen! Den sker på Strandhotellet med mat, äventyrsgolf och dans. Då blir det också prisutdelning i poängjakten, säger Selma Svanberg.

Fakta:

Studentveckan:

11 juni klockan 13 – Klasskamp på Sparbanksvallen

13 juni klockan 16:50 – Fotografering på stranden

13 juni klockan 17:15 – Röda mattan och mingel vid Strandhotellet

13 juni klockan 18:30 – Studentbal på Strandhotellet

15 juni klockan 13 – Utspring

15 juni klockan 13:30 – Fordonskortege genom Laholm