SKOLA 2022-05-12 KL. 10:50

Olika former av skadegörelse på Veingeskolan

Av Johan W Jönsson

Veingeskolan har utsatts för en rad olika skadegörelser. Nedrivna takarmaturer, knäckt lyktstolpe, eldning och dessutom har någon medvetet orsakat översvämning på skolan.

Olika former av skadegörelse på Veingeskolan
Veingeskolan har blivit utsatt för olika former av skadegörelse på senare tid. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Dagtid måndagen den 9 maj har någon förstört två stycken takarmaturer. De satt invändigt på entrén till skolan. Det finns inga vittnen till händelsen.

Under den gångna helgen har någon knäckt en lyktstolpe på parkeringen vid idrottshallen. Stolpen var knäckt rakt av och armaturen var trasig.

Det har hänt någon gång mellan fredagen den 6 maj på eftermiddagen och måndagsmorgonen den 9 maj. Inte heller här finns några vittnen.

Tisdagen den 10 maj mellan klockan 10 och 11 på förmiddagen har okänd person avsiktligt orsakat översvämning på skolans toalett. Det lades papper i handfatet.

– Sedan har kranen satts på för fullt innan man gått därifrån. Det har runnit ut mycket vatten på golvet ut till kapprum och angränsande toaletter, säger Christer Andersson på Laholmspolisen.

Samma tisdag har även någon eldat inne på en toalett på Veingeskolan. Det har skett mellan 8:30 och 13:00 på dagen.

– Det har eldats i en papperskorg och handdukspappershållaren inne på en toalett. Det finns även brännmärken i golvmattan, säger Andersson.

Det finns inga kända vittnen till någon av händelserna. Inte heller något i övrigt som pekar på vem som har orsakat skadegörelsen i och vid skolan.

Kommunfastigheter är målsägare men har inte uppgivit vad det kommer kosta att återställa det som fördärvats. Skattebetalarna får stå för notan.