Klik venligst
SKOLA 2023-05-04 KL. 17:18

Mellbystrandsbo ny grundskolechef i Laholm

Av Johan W Jönsson

Daniel Josefsson blir ny grundskolchef i Laholms kommun efter Erik Thor. Han bor i Mellbystrand, är 48 år gammal och är just nu rektor på högstadiet på Kärlekens skola i Halmstad. Josefssons långa erfarenhet som rektor var avgörande vid rekryteringen.

Mellbystrandsbo ny grundskolechef i Laholm
Daniel Josefsson är ny grundskolechef i Laholms kommun. Han tillträder sin tjänst den 1 augusti. Foto: Johan W Jönsson/arkiv/privat

Han har varit rektor i över tolv år och har arbetat i skolans värld under hela sin yrkesverksamma tid. I Laholm blir Josefsson chef för förskoleklass, grundskola, fritidshem och särskola.

– Jag ser fram emot att få vara en del av utvecklingen framåt för Laholms skolor, tillsammans med personal och elever. Min drivkraft är att ha elevernas lärande i fokus, säger Daniel Josefsson.

Av 28 sökande föll valet på mellbystrandsbon. Som rektor för Kärlekens skola har Josefsson erfarenhet av att vara med i projektering och byggprocess av en ny skola.

Detta kan komma väl till pass utifrån att Laholm är en tillväxtkommun med bland annat en pågående förstudie av en ny Lagaholmsskola.

– Jag är redo för nästa utmaning i yrkeslivet och den finns i Laholm, i uppdraget som verksamhetschef, säger Daniel Josefsson i ett pressmeddelande.

Daniel Josefsson startar sin nya tjänst den 1 augusti. Fram tills dess vikarierar Hans Dahlqvist på posten. Enligt HP är Josefssons lön på 67 000 kronor i månaden.