Klik venligst
SKOLA 2024-06-16 KL. 13:49

Goda förebilder prisades på Osbeck

Av Johan W Jönsson

Laholms sparbank uppmuntrar som vanligt elever på Osbecksgymnasiet som gjort det lilla extra. Lärarna nominerar elever och sedan väljs två ur varje årskurs ut. För att få ta emot checkar och publiken jubel ska man vara såväl en god klasskamrat som en flitig elev.
– Jag är alldeles skakig. Och jätteglad!, säger stipendiaten Simone Ambrosio som går i årskurs ett.

Goda förebilder prisades på Osbeck
Stipendiaterna Hadi Mirza, Viggo Eriksson, Amanda Wenström och Simone Ambrosio tillsammans med Katrine Bergström från banken och Osbecksgymnasiets rektor Lotta Eroldsson. Foto: Johan W Jönsson

För andra året kom banken till skolan istället för att stipendiaterna kom till banken. På så vis får eleverna välförtjänt uppmärksamhet från sina skolkamrater samt personalen.

Katrine Bergström, som är marknadsansvarig på Laholms Sparbank, delade ut checkarna på 3 000 kronor till stipendiaterna. Hon är nöjd med den nya utdelningsformen.

– Det blev väldigt bra i fjol. Om stipendiaterna kommer till oss riskerar de att inte synas så mycket. Alla som går i gymnasiet läser kanske inte LT eller följer banken på sociala medier, säger hon.

Simone Ambrosio prisades då han utvecklats snabbt i språket. Han är noggrann och tar ansvar för sitt lärande. Dessutom visar han respekt och vänlighet mot alla, inte minst mot andra nyanlända.

– Jag vet själv hur det var när jag kom som ny till skolan och nyanländ i Sverige. Det var inte alltid så lätt. Därför ger jag de eleverna lite extra omtanke och uppmärksamhet, säger han.

– Jag är alldeles skakig, fortsätter Simone och visar sin darrande hand.

– Det här betyder jättemycket för mig. Jag är väldigt glad. Pengarna ska gå till en resa. Jag ska åka till Italien och träffa min tjej efter två år. Vi har inte träffats på en lång tid, säger Simone.

Amanda Wennström i årskurs två uppmärksammades då hon ”varit en exemplarisk representant för Barn- och fritidsprogrammet, såväl på skolan som ute på praktikplatserna.”

– Jag försöker att vara en bra klasskamrat och att vara engagerad. Jag känner igen mig ganska mycket i motiveringen. Sedan är det här inte något man förväntar sig, säger Amanda.

Vad ska du göra för pengarna?

– Köpa bensin och diesel till bilen. Lite nya kläder kanske. Jag får se, säger hon.

I årskurs ett uppmärksammades även Hadi Mirza för ”enastående arbetsmoral och en exceptionell förmåga att samarbeta”. I årskurs två prisades ”den sanna förebilden” Viggo Eriksson .

Stipendiaterna i årskurs tre prisades i kyrkan på studentdagen. Då fick ytterligare två elever sina checkar i Agnes Ekenberg och Bina Assarsson. De är båda föredömliga såväl som elever som kamrater.

Agnes Ekenberg och Bina Assarsson, glada stipendiater som fick ta emot sina checkar i kyrkan på studentdagen. Foto: Katrine Bergström/Laholms Sparbank

Fakta:

Stipendiater Osbecksgymnasiet 2024

Agnes Ekenberg, SA21

Du är en duktig elev med goda studieresultat som ofta visar att dina kunskaper är väl förankrade. Du sprider en positiv anda, i och utanför klassrummet, med din humor och din hjälpsamhet. Du är en god förebild väl värd att premieras.

Bina Assarson, NA21

Du är en vetgirig och nyfiken elev som jobbar målmedvetet och tar dina studier på största allvar. Du är alltid redo att hjälpa dina klasskamrater och har genom dessa tre år gjort en fantastisk utveckling. En utveckling som resulterat i toppresultat.

Ditt engagemang och prestationer lyfter hela det naturvetenskapliga programmet. Dessutom är du bred i dina intressen och kunskaper, vilket bidrar till en rikare lärandemiljö för alla omkring dig.

Amanda Wennström, Bf22

Du har varit en exemplarisk representant för Barn- och fritidsprogrammet, såväl på skolan som ute på praktikplatserna. Du är en god klasskamrat som möter utmaningar och prövningar genom engagemang och driv.

Din studiemotivation och arbetsdisciplin är genomlysande och du möter alla med ett vänligt leende och respekt, som dessutom förstärker dina andra goda ledaregenskaper.

Viggo Eriksson, EE22

Med fokus och stort engagemang når du dina uppsatta mål. Genom att sen dela med dig av dina kunskaper till klasskompisar visar du på gott kamratskap. Du är en sann förebild och förtjänar att ?uppskattas för detta.

Hadi Mirza, NATe23

Du har visat enastående arbetsmoral och en exceptionell förmåga att samarbeta, vilket gör dig till en utmärkt kandidat för Årets Sparbanksstipendium. Du är alltid en god och hjälpsam kamrat.

Trots att du har varit i Sverige en kort tid, har du redan gjort ett starkt intryck på oss alla. Du är en inspirerande förebild för andra ungdomar och ett exempel på positivt engagemang och ihärdighet.

Simone Ambrosio, IM 23B

Du har utvecklats snabbt i svenska språket, du är noggrann och gör dina uppgifter väl utifrån dina förutsättningar som nyanländ. Du tar ansvar för ditt lärande och tar reda på vad du missat vid frånvaro. Du visar respekt och vänlighet mot alla, personal såväl som andra elever.

Du har berättat att du minns hur det kändes att vara helt ny i skolan, därför är du mån om att visa uppmärksamhet och vara omtänksam mot de nyaste eleverna som kommit efter dig.