SKOLA 2023-06-05 KL. 17:01

El, industri och fordon springer ut först

Av Johan W Jönsson

De teoretiska programmen brukar dominera på Klasskampen och så var det länge även i år. Men övriga klasser fick se sig omspurtade av industri, el och fordon som gjorde gemensam sak och vann den prestigefyllda tävlingen som dock allra mest är på skoj.
– Det känns helt jäkla underbart!, skriker Robert Cummings innan han springer iväg för att reta de förlorande klasserna.

El, industri och fordon springer ut först
Såjaaaaaa! El, industri och fordon firar segern i klasskampen. Nu får de tre klasserna springa ut först på studentdagen. Foto: Johan W Jönsson

Klasskampen på Sparbanksvallen är en riktig klassiker under studentveckan. Klasserna gör upp i olika kul grenar. Slutsegraren får springa ut först på studentdagen.

Musiken dundrar från stora högtalare, klasserna är iklädda färgglada tröjor och tvåorna på skolan håller i tävlingarna.

Klassdansen inleder traditionellt klasskampen och sedan rullar det på. Industri, el och fordon vann första grenen efter dansen och smög sedan med.

Trots att de vann fyra av fem matcher i dragkampen så låg de fortfarande lite efter inför den avslutande skidgången och fick därför starta näst sist, en bit bakom.

De fyra eleverna som gick i takt på träplankorna verkade dock inte ha gjort något annat. Det blev överlägsen seger och fullständig kross av övriga klasser.


Att gå på träplankor gick som en dans för de gulklädda eleverna från el, industri och fordon. De pulveriserade motståndet och gick i mål som överlägsen etta trots start långt bak i fältet. Foto: Johan W Jönsson


– Det känns jäkligt bra! Det är kul att bryta normen eftersom att samhäll eller natur brukar vinna, säger Emil Söder, som var stabilt ankare i dragkampen, nöjt.

– Vi går väldigt bra ihop hela gänget. Även om vi är tre olika klasser och tre olika linjer så är det ändå väldigt fin sammanhållning, säger Albin Kristiansson.

Hade ni tränat på att gå på skidor inför Klasskampen?

– Man kunde nästan tro det men det hade vi faktiskt inte. Det är bara ett jäkligt gott gäng med härlig energi som gör att vi tar hem det, säger Albin.

Hur gör ni nu med utspringet när ni vann tre klasser ihop?


– Det hade vi bestämt redan innan. El som är störst springer ut först, sedan vi i industri som är näst störst och trea fordon som är minst av oss tre, säger Albin.


Emil Söder, Albin Kristiansson och Noah Thronée gör tummen upp efter segern i klasskampen. Foto: Johan W Jönsson