Klik venligst
SKOLA 2024-06-12 KL. 15:10

Barn och fritid springer ut först

Av Johan W Jönsson

Barn- och fritidsprogrammet låg långt bak i startfältet inför den avgörande grenen i Klasskampen. Men att gå synkat på träplankor, det var klassens melodi. Det var fullständig kross och bara ett lag på banan när ”Bf” gick om klass efter klass och kom först i mål. Nu får klassen springa ut först av alla på studentdagen.
– Oväntat och sjukt kul!, sprudlar Isabelle Gunnarsson och Jamila Olsson.

Barn och fritid springer ut först
Barn och fritid firar förstaplatsen i Klasskampen. Foto: Johan W Jönsson

Klasskampen har anor från 1900-talet. Det är prestige och hets när klasserna på Osbecksgymnasiet gör upp om att få springa ut först på ”utspringet”.

Klassdansen inledde som vanligt och följdes sedan av olika grenar av skiftande karaktär. Stafett med käpphäst, styrke- och uthållighetsmoment samt en vattengren stod på programmet.

Barn och fritid låg sist (!) inför den avgörande grenen där fyra elever skulle gå i takt på träplankor. Det spelade dock ingen roll. Bf körde om alla klasser, lätt, och vann därmed Klasskampen.

Barn och fritid gick om klass efter klass i den avgörande grenen. Det var uppvisning från klassens sida. Foto: Johan W Jönsson

Har ni tränat mycket på att gå på träplankor?

– Haha! Nej, inte det minsta! Vi hade överhuvudtaget låga förväntningar på oss själva inför det här. Men vi är bra på att samarbeta och det känns så jävla kul att vi vann, ler Isabelle och Jamila.

Ni krossade ju de andra klasserna!

– Vi vet! Vi var fan grymma! Det känns helt sjukt! Tänk att vi kommer få springa ut först av alla. Det hade vi verkligen inte räknat med på förhand, skrattar Gunnarsson och Olsson.

Klockan 13 på lördag springer studenterna ut och möter nära och kära. Utspringet sker i bokstavsordning (även efter Bf:s klasskampsvinst). B kommer först…

"Hej! Hej! Hej! Hej! Hej!", Barn och fritid firar vinsten i Klasskampen. Foto: Johan W Jönsson

Glädje i Barn och fritid sedan det förkunnats att de vunnit Klasskampen på Sparbanksvallen. Foto: Johan W Jönsson

Läs mer:

Osbecks studenter laddar för att springa ut