SAMHÄLLE 2021-12-02 KL. 07:00

Villkorligt frigiven – haffades med amfetamin

Av Rickard Gustafsson

Den 39-årige sydhallänningen greps med närmare 70 gram amfetamin bara dagarna innan prövotiden för hans tidigare villkorliga fängelsestraff gick ut. Nu döms mannen på flera punkter för narkotikabrott och rattfylleri till fem månaders fängelse.

Villkorligt frigiven – haffades med amfetamin
Halmstads tingsrätt dömer den 39-årige sydhallänningen till fem månaders fängelse för narkotikabrott och rattfylleri.

Den 39-årige sydhallänningen dömdes så sent som i juli 2020 av Hovrätten för Västra Sverige för narkotikabrott, ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål till fängelse i 15 månader.
Efter att ha avtjänat 10 månader frigavs han villkorligt men bara dagarna innan hans prövotid för de tidigare brotten gick ut åkte mannen fast igen.

I slutet av oktober i år grep polisen mannen på en adress i Halmstad för misstänkt narkotikabrott. Vid kroppsbesiktningen hittade patrullen närmare 70 gram amfetamin och mindre mängder cannabis, cannabisharts och narkotikaklassade tabletter.

Vid rättegången i Halmstads tingsrätt erkände mannen innehavet och förklarade att anledningen till att han hade köpt och hade så mycket narkotika på sig var för att det skulle räcka i nästan en månad, till ett specifikt datum då han tillsammans med sin flickvän bestämt att de skulle sluta missbruka.

39-åringen stod även åtalad för drograttfylleri och ringa narkotikabrott efter att han haffats av polis på Laholmsvägen i Halmstad i april tidigare i år. Även dessa brott erkände mannen och tingsrättens bedömning om det samlade straffvärdet innebär att påföljden blev fem månaders fängelse. Han ska även avtjäna tre av de månader som fanns kvar av det tidigare fängelsestraffet.