SAMHÄLLE 2022-05-05 KL. 16:25

Så mycket gav insamlingskonserten för Ukraina

Av Johan W Jönsson

Tillsammans för Ukraina” drog in nästan 10 000 kronor till Röda Korset. Och insamlingen är inte över. En film från konserten har spelats in och i den kommer swishnumret att synas. ”Fantastisk respons”, tycker initiativtagaren Rebecka Wik.

Så mycket gav insamlingskonserten för Ukraina
Maria Albjär och Rebecka Wik var två av artisterna på scenen under insamlingskonserten. Foto: privat

På scen syntes bland andra konferencieren Daniel Sanjay och Björn Hellberg. Liksom Ampersand med Jeanette Bengtsson, Maria Albjär & Micke Thelander, Edward and The Hayriders och Ariel & Tina.

Vädret var på arrangörerna Rebecka Wiks och Attraktiva Laholms sida. Men det var kyligt i luften och kallt att stå och digga med i musiken som spelades från scen. Trots det samlades det in nästan 10 000 kronor via Swish.

– Fantastisk respons, underbara artister och härlig publik. Det enda vi kan klaga på är kylan, kommenterar Rebecka Wik som inte hade något uttalat mål kring hur mycket som skulle samlas in.

Pengarna går oavkortat till Röda Korsets arbete för krigsflyktingar från Ukraina. Det lär bli ytterligare slantar då en film spelades in under konserten. När den visas kommer swishnumret att synas.

Eftersom att konserten blev så lyckad berättar Rebecka att det kommit önskemål kring en uppföljare i Halmstad. Denna planeras det nu för och förhoppningsvis är vädret lite varmare när den äger rum.


Upskattningsvis var det ett par hundra i publiken under stödkonserten för Ukraina. Foto: privat