Klik venligst
SAMHÄLLE 2022-09-01 KL. 14:29

Regionen på jakt efter ny topptjänsteman

Av Rickard Gustafsson

Efter fem år på posten som regiondirektör går Jörgen Preuss i pension. Region Halland har inlett jakten på hans efterträdare.

Regionen på jakt efter ny topptjänsteman
Regiondirektören Jörgen Preuss går i pension i höst och Region Halland är nu i full gång med att finna hans efterträdare. Foto: Magnus Andersson/Region Halland

Efter 30 år och olika befattningar längs vägen går regiondirektören Jörgen Preuss i höst i pension. Preuss började sin bana som jurist inom landstinget och arbetade därefter som socialchef och primärvårdschef i Laholms kommun.

Efter äventyret i Laholm blev han chef för primärvården i Halmstad och har sedan han återkom till landstinget varit med om att skriva förarbetena till Lagen om Valfrihetssystem (LOV) och var även huvudansvarig när Region Halland bildades 2010.

Sedan 2017 har han arbetat som regiondirektör.
– Jörgen Preuss har betytt oerhört mycket för Region Halland. Bland mycket annat var han drivande i vårdvalssystemets införande och regionbildningen. Två milstolpar i vår utveckling. Viktigast är hans bidrag till att vi i dag har en tydlig riktning i hur vi bedriver verksamhet, med fokus på utveckling och långsiktiga mål genom kortsiktiga svängningar, säger regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson (M) i ett pressmeddelande.

– Det har varit många givande, utmanande och spännande år inom regionen, men nu vill jag hissa segel, säger Jörgen Preuss.

Rekrytering av ny regiondirektör pågår.