SAMHÄLLE 2022-05-23 KL. 13:14

Padelglas krossades för femte gången

Av Rickard Gustafsson

Padelbanorna vid Sparbanksvallen har återigen utsatts för skadegörelse. I helgen som gick förstördes ännu en glasruta – den femte i ordningen. Ett vittne hörde en smäll och såg därefter sju tonårsungdomar springa från platsen.

Padelglas krossades för femte gången
Glasrutor till padelanläggningar är väldigt dyra. En ruta kostar 25 000-35 000 att byta ut. Foto: Rickard Gustafsson

Det börjar bli stora summor för Laholms kommun när det kommer till att byta ut krossade glasrutor på padelanläggningen vid Sparbanksvallen i Laholm. I helgen inträffade på nytt en skadegörelse, vilken är den femte på kort tid.

Någon gång mellan 19.00 och 20.00 i lördags kväll (21/5) hördes en rejäl smäll av krossat glas, vilket uppmärksammades av ett vittne.

Laholmspolisen har vid de tidigare skadegörelserna misstänkt att det rör sig om barn eller tonåringar, men inte haft någon lycka med iakttagelser.

Kanske att helgens vandalisering kan leda fram till att de skyldiga haffas.
– Vittnet såg sju personer springa från platsen, fyra killar och tre tjejer, och de misstänkta ska vara i yngre tonåren, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

Kostnaden för Laholms kommun uppgår den här gången till 35 000 kronor och totalt börjar det närma sig storleksordningen 150 000 kronor.