SAMHÄLLE 2022-01-24 KL. 13:49

Många fiberkunder drabbade av internetstörningar

Av Rickard Gustafsson

Fiberbyggaren IP-Only har problem med sin hårdvara vilket drabbat många bredbandskunder i Laholm under helgen. Problemen började i fredags men ska enligt företagets pressansvarige vara avhjälpta under måndagseftermiddagen.

Många fiberkunder drabbade av internetstörningar
Fel i hårdvaran uppges som orsak till internetproblemen i Laholms kommun under helgen och måndagen, berättar Niklas Karnhill, presschef på IP-Only. Foto: Thomas Jensen/Unsplash

Många laholmare har under helgen haft problem med sina bredbandstjänster. I sociala medier har många vittnat om att det strulat sedan i fredags kväll och undrat vad som står på.

Niklas Karnhill, presschef på IP-Only, berättar att tekniker under hela helgen jobbat med att komma tillrätta med problemen.
– Vi har haft ett hårdvarufel vilket dessvärre påverkade ett antal tjänsteleverantörer, vilket vi arbetat och arbetar hårt för att lösa tillsammans med underleverantörer. Vi beräknar att felrättningen är klar till strax efter lunch i dag (måndag 24 januari, reds. anm).

Enligt Karnhill är det ungefär 1 000 fiberkunder i Laholms kommun som drabbats.
– Vi vet hur mycket snabbt bredband betyder för hushållen, och beklagar felet och kommer att noga gå igenom felet tillsammans med hårdvaruleverantören och underleverantörer så att det inte händer igen. Vi hänvisar också hushållen att följa deras tjänsteleverantörs hemsida för att få senaste informationen, säger han till LT.

Artur Potocki, vd på Wekudata, berättar att det varit fullt upp under helgen då 500 av företagets kunder haft större eller mindre problem.
– I lördags fungerade det inte för 80 procent av våra kunder. Under söndagen var det cirka 20 procent som hade störningar.