Klik venligst
SAMHÄLLE 2023-10-18 KL. 10:22

Lanserar specialbiljett för unga under höstlovet

Av Rickard Gustafsson

Lagom till höstlovet lanserar Hallandstrafiken en specialbiljett som riktar sig till unga under 20 år. Med biljetten i appen kan barn och unga resa hur mycket de vill i hela Halland med både tåg och buss.

Lanserar specialbiljett för unga under höstlovet
Under höstlovet kan ungdomar under 20 år resa hur mycket de vill med bussar och tåg för under hundralappen. Foto: Hallandstrafiken

Under höstlovet satsar Hallandstrafiken på ungdomar under 20 år. Med ”Höstlovsbiljetten” kan barn och ungdomar resa hur mycket de vill med både tåg och buss inom Hallands alla åtta olika resezoner.

Det fina med biljetten är att den tillåter hur mycket lovresande som helst för ett fast pris under perioden 28 oktober till 5 november.

Hallandstrafiken skriver i ett pressmeddelande att höstlovet för många är förknippat med roliga utflykter, hänga med kompisar och olika fritidsaktiviteter.

– Med höstlovsbiljetten vill vi ge fler ungdomar möjlighet till ett aktivt lov. Med den nya biljetten kan alla ungdomar ta sig runt med våra bussar och tåg till ett mycket förmånligt pris, säger Sofia Andersson, kommunikationsstrateg på Hallandstrafiken.

Priset på biljetten är satt till 99 kronor och finns tillgänglig i Hallandstrafikens app från den 28 oktober.

Vill man förhandsköpa biljetten är det möjligt från den 23 oktober i Hallandstrafikens kundservicebutiker.