SAMHÄLLE 2022-06-27 KL. 13:00

Lämnade hunden i bilen – blev bestulen

Av Carina Nilsson

En kvinna i Mellbystrand lämnade sin hund i bilen under en och en halv timmas tid medan hon var på stranden och badade. Under tiden blev hon av med körkort, plånbok och smycken.

Lämnade hunden i bilen – blev bestulen
En kvinna lämnade sin hund i bilen när hon gick för att bada i Mellbystrand. Foto: Arkiv

Laholmspolisen fick in en anmälan om stöld i en bil under söndagen. Kvinnan var på tillfälligt besök i Mellbystrand och lämnade sin hund i bilen mellan klockan halvett och två på eftermiddagen.

Hon vevade ner rutorna och blev då av med både id-handlingar, plånbok och flera smycken som förvarades i bilen.

– Jag måste dock säga att det värsta var att hon lämnade sin hund ensam i bilen i den otroliga värmen som vi hade i söndags. Det händer tyvärr vid olika tillfällen att vi får rycka ut för att krossa rutor och ta hand om hundar som lämnats i alltför varma bilar, säger Christer Andersson som är kommissarie vid Laholmspolisen.

Han fortsätter:

– Jag menar också att det är okej att göra så som privatperson om det är uppenbart att hunden far illa och mår dåligt. Vi vill verkligen uppmana folk att aldrig lämna hunden ensam i bilen. Det blir väldigt snabbt väldigt varmt i bilen, och det går naturligtvis ändå fortare när utetemperaturen är över 30 grader.