Klik venligst
SAMHÄLLE 2024-02-17 KL. 08:00

Kyrkan bjuder in till välgörenhetskonsert

Av Carina Nilsson

Den 3 mars gästar gruppen Vocalsis Markaryds kyrka och ger en konsert till förmån för Läkarmissionen. Gruppen bjuder på en bred repertoar med allt från psalmer till country.

Kyrkan bjuder in till välgörenhetskonsert
Vocalsis kommer till Markaryds kyrka för en välgörenhetskonsert. Foto: Pressbild

– Vi fick en fråga från gruppen om de fick komma och ge en konsert i kyrkan. Gruppen turnerar regelbundet för att samla in pengar till Läkarmissionen, så det sade vi såklart ja till, säger Håkan Persson som är kyrkoherde i Markaryds kommun.

Gruppen består av Louise Gustafsson, Titti Sundberg, Rebecka Lindberg, Anna Olofsson och Pauline Widmark. Tjejerna är barndomsvänner och har vuxit upp i Huskvarna med omnejd. De har sjungit tillsammans sedan i slutet av 90-talet och har gjort sig kända för sin stämsång.

– De kommer att framföra gospel, country och psalmer så det blir en väldigt bred repertoar som jag hoppas kan locka folk i olika åldrar, säger Håkan Persson.

Håkan Persson är kyrkoherde i Markaryd. Foto: Privat

Samtliga i gruppen har också ett stort engagemang för Läkarmissionens arbete. Organisationen arbetar med långsiktiga hjälpinsatser för fattigdomsbekämpning, med fokus på social och ekonomisk rättvisa, utbildning och hälsa bland annat.

– Konserten är gratis och det finns plats för så många som kyrkan rymmer. Vi kommer att ta upp kollekt som går till Läkarmissionens arbete, säger Håkan Persson.

Konserten startar klockan 17.