SAMHÄLLE 2021-11-08 KL. 18:52

Kvinna ”glömde” obetalda varor i handväskan

En kvinna i 40-årsåldern har dömts i Halmstads tingsrätt till dagsböter för att ha stulit på Maxi i Mellbystrand. Kvinnan hävdar att hon helt enkelt glömde bort att betala för de varor som hon lagt i sin handväska.

Kvinna ”glömde” obetalda varor i handväskan

Det var i juni i år som kvinnan ertappades med att stjäla på Maxi. När hon kom med sin kundvagn till kassan betalade hon för pitabröd och gurka och därefter lämnade hon affären. En butikskontrollant hade dock uppmärksammat att hon lagt ner andra varor i sin handväska, vilka hon inte betalat för.

När handväskan tömdes innehöll den majonnäs, trosor och barnstrumpor till ett värde av över 300 kronor. Polis tillkallades och kvinnan åtalades för ringa stöld.
I Halmstads tingsrätt hävdade sin oskuld och menade att hon gjort delvis rätt för sig genom att betala för vissa varor, men att hon helt enkelt hade glömt bort att hon lagt varor i sin handväska.

Rätten såg inga förmildrande skäl utan kunde snarare konstatera att det inte var första gången hon stod inför skranket för liknande brottslighet. Kvinnan beskrivs i tolv avsnitt i belastningsregistret och dömdes så sent som i oktober 2019, i samma domstol, till dagsböter och skyddstillsyn för stöld och ringa stöld.
Straffet den här gången blev 40 dagsböter.

Text & Foto: Rickard Gustafsson