Klik venligst
SAMHÄLLE 2023-10-21 KL. 14:07

IKEA sänker priserna på närmare 500 produkter

Av Joakim Ormsmarck

IKEA gick nyligen ut med att de sänker priserna på 500 produkter. Giganten hoppas att de breda prissänkningarna är ett välkommet inslag för hushållen i ekonomiskt tuffa tider.

IKEA sänker priserna på närmare 500 produkter
Foto: Pressbild

– Som människor och som företag har vi gått igenom utmanande tider och vi, liksom många andra företag, har varit tvungna att höja priserna över tid. Det har varit tuffa beslut eftersom det ligger i vårt DNA att vara så prisvärda som vi bara kan, säger Elefteria Cromlidou, Country Commercial Manager på IKEA Sverige.

– För att fortsätta vara prisvärda så har vi fokuserat mycket på att minska driftskostnader och förbättra effektiviteten. Samtidigt ser vi nu en positiv ekonomisk utveckling globalt kopplat till utbud och råvarupriser. Det ger oss en fantastisk möjlighet att ta ett större steg och sänka våra priser.

IKE lägger en stor del av investeringen på att göra förvaring mer prisvärd.

– Genom återkoppling från kunderna och våra Livet hemma-undersökningar ser vi att många söker smarta förvaringslösningar och möjligheter att skapa bättre ordning i hemmet till ett överkomligt pris, säger Elefteria Cromlidou.

– Därför är jag glad att vi kan erbjuda fördelaktigare priser på kundfavoriter som garderobssystemet PAX, bokhyllan BILLY men också trotjänare i hemmet som matlådeserien IKEA 365+.

Grundaren Ingvar Kamprads värderingar och visioner är i allra högsta grad levande inom IKEA, som i år firar 80 år.

– De svenska hushållen står fortfarande inför ekonomiska utmaningar och vi vet att människor kämpar för att få pengarna att räcka till. Därför är den här prisinvesteringen ett viktigt steg framåt för oss i vår strävan att hjälpa människor att skapa en bättre vardag och ett bättre hem, oavsett plånbokens storlek, säger Elefteria Cromlidou.