SAMHÄLLE 2022-05-04 KL. 15:49

Folkhälsocentrum håller helt stängt hela sommaren

Av Johan W Jönsson

Simhallen och övriga delar av Folkhälsocentrum stänger i slutet av maj och öppnar inte förrän i början av september. ”Det ska genomföras ett underhållsarbete”, säger fritidschef Mats Altemyr.

Folkhälsocentrum håller helt stängt hela sommaren
Folkhälsocentrum stänger i slutet av maj och öppnar igen först i september på grund av underhållsarbete. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Även om sommaren skulle bli kall får det bli bad utomhus för de som vill doppa sig. Hela Folkhälsocentrum stänger nämligen den 29 maj och öppnar först den 5 september igen.

Även i fjol var inomhusbadet stängt under sommaren, om än inte lika lång tid. Då handlade det om en besparing på grund av coronapandemin. Nu är det av andra orsaker.

– Det ska genomföras underhållsarbete i bassänger och under bassänger. Även kontorsytor kommer att underhållas under samma tid, säger Altemyr.

Varför stängs inte bara själva badhusdelen utan hela Folkhälsocentrum under underhållsarbetet?


– Hela Folkhälsocentrum kommer att bli en arbetsplats där inte arbetsmiljön, varken för besökare eller personal, kommer att kunna säkerställas, förklarar fritidschefen.

– Samtidigt måste vår personal ut på utebaden, så vi har ingen personal på plats på FHC, fortsätter han.

Eftersom att Folkhälsocentrum stänger tidigt och hålls stängt så länge kommer kommunens utebad i Knäred och Veinge öppna redan den 30 maj.

– Det är två veckor tidigare än vanligt, säger Mats Altemyr.