Klik venligst
SAMHÄLLE 2023-05-11 KL. 06:04

Bussar ersätter tåg hela sommaren

Av Rickard Gustafsson

Har du planerat att ta tåget till och från olika evenemang i Göteborg i sommar? Då uppmanar Hallandstrafiken resenärerna att vara ute i extra god tid. Anledningen är att ersättningsbussar under två månader kommer ersätta tågen på sträckan Mölndal-Göteborg.

Bussar ersätter tåg hela sommaren
Hallandstrafiken rekommenderar alla resenärer att tänka på att resan i sommar kan ta längre tid och att alltid söka sin resa i appen eller i reseplaneraren på hallandstrafiken.se. Foto: Pressbild/Hallandstrafiken

Det kan stundtals komma att bli stökigt i semestertrafiken när tågen ersätts med bussar mellan Mölndal och Göteborg. Orsaken stavas arbetet med Västlänken vid Almedal som gör att det inte går några tåg på sträckan från klockan 05.00 den 19 juni till 05.00 den 21 augusti.

Tågen som kommer söderifrån kommer vända i Mölndal, som därmed blir slutstation, och det gäller både Öresundståg och Västtågen.

Hallandstrafiken meddelar att det finns två alternativ om man ska resa upp till Göteborg eller från Göteborg och söderut. Ersättningsbussar är insatta mellan Mölndal och Göteborg, för att ersätta Öresundstågen, och spårvagn 2 och 4 går mellan Mölndal och Göteborg.

Har man köpt sin biljett till Göteborg i någon av Hallandstrafikens försäljningskanaler gäller den i både Västrafiks zon A och B. Vilket innebär att man kan fortsätta resa på sin biljett på Västtrafiks bussar och spårvagnar inom dessa zoner.

Hallandstrafiken spår att det kommer att vara mycket människor i rörelse och risk för trängsel.
– Vår bedömning är att det stundtals kommer bli väldigt mycket resenärer ombord på både ersättningsbussar och spårvagnar. Vårt råd är därför att vara ute i extra god tid och att ha extra goda marginaler, säger Peter Gyllander på Hallandstrafikens informationsenhet.