SAMHÄLLE 2021-11-17 KL. 09:40

Bussar besköts i höjd med Genevad

Av Johan W Jönsson

På Riksväg 15 i höjd med Genevad har bussar blivit beskjutna med något som bussbolaget tror är softairguns. Händelserna rubriceras som skadegörelse. “Det här låter som allvarliga grejer”, säger Christer Andersson på polisen i Laholm.

Bussar besköts i höjd med Genevad
Nobina som kör Hallandstrafikens bussar är de som har anmält händelserna. Foto. Hallandstrafiken

Nobina är företaget som kör Hallandstrafikens bussar och det är de som har anmält händelserna.
– Vid första tillfället är det någon som krossat två rutor med skott på en buss och vid det andra tillfället är det ytterligare två rutor som krossats med skott och vid det tredje tillfället är det rutan längst bak som blivit krossad, säger Christer Andersson.

Bussarna har övervakningskameror och det går att se på film från dessa att passagerare på bussarna reagerar men någon gärningsman syns inte.
– Anmälaren uppger att tre bussar blivit beskjutna med softairguns vid tre olika tillfällen. Kulorna har endast gått igenom det första glaset. Bussarna har tydligen dubbelglas. Det finns inga kända iakttagelser, säger Andersson.

Ingen har kommit till skada vid händelserna. Skadegörelsen har skett mellan lördag kväll den 6 november och måndag morgon den 8 november.
– Det är lite trist att man inte tar kontakt med oss på polisen direkt när det händer utan man gör en internetanmälan den 10 november. Den blev inte inskriven förrän den 15 då de läggs på kö. I sådana här fall önskar man att anmälaren hör av sig direkt, säger Andersson.

Skadornas uppskattade värde är 50 000 kronor.