NYHETER 2022-06-12 KL. 08:02

Wakeboardpark får egen detaljplan

Av Johan W Jönsson

Wakeboardparken i Skummeslövsstrand får en egen detaljplan. Kommunstyrelsen har sagt ja till att bryta ut parken från den större planen som även inkluderar bostäder.

Wakeboardpark får egen detaljplan
Flip’n Fun AB vill bygga Skandinaviens största wakeboardpark i Skummeslövsstrand. Foto: arkivbild

Företaget Flip’n Fun AB vill bygga en stor Wakeboardpark i Skummeslövsstrand. Parken inkluderades i en plan som även innehöll runt 200 bostäder.

Kritik väcktes mot planen när denna var ute på samråd. Men inte så mycket mot wakeboardparken utan mer mot bostäderna.

Efter önskemål från företaget bakom wakeboardparken delas nu planerna upp i två - en för bostäderna och en för parken.

De som vill bygga wakeparken tror att det kommer att ta längre tid om man gör det gemensamt då det kommer att bli mer bekymmer att ta fram bostadsdelen, säger kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist (C).

Därför har vi nu beslutat oss för att dela planen. Vi tycker att den här parken är ett viktigt inslag i Laholms kommun. Bostäder är också viktigt givetvis. Men det är inte lika akut. Det kan vi jobba med lite längre. Det har ju varit en del synpunkter kring dem.

När parken kan stå klar är svårt att säga. Även den delade detaljplanen måste ut på samråd och sedan kan det komma överklaganden.

Att bygga en wakeboardpark tar, enligt en kommentar till HP, cirka tio månader. Tanken är att den i Skummeslövsstrand ska bli Skandinaviens största.


Så här ser en skiss på wakeboardparken från arkitektbyrån ut. Foto: Krook & Tjäder