Klik venligst
NYHETER 2023-05-23 KL. 10:43

Volvoägare blev av med hela fronten

Av Rickard Gustafsson

Hela fronten på laholmarens bil, en Volvo V70, var nedmonterad och försvunnen. Stölden inträffade i Gamleby i Laholm i helgen.

Volvoägare blev av med hela fronten
Laholmspolisen har inga spår efter den gärningsperson som strippade en Volvo V70 på grill och stötfångare i Gamleby, Laholm. Foto: Adobe Stock

Sent under fredagskvällen, eller under natten till lördag, stal okända gärningsmän grill och stötfångare på en Volvo V70 (årsmodell 2015) som stod parkerad utanför en bostad i Gamleby.

Just frontpartiet på V70-modellen förekommer flitigt i polisens anmälningsregister. Dussintals med stölder skedde under 2021 och 2022, men då främst i Bohuslän och Västergötland.

Flera medier har rapporterat om stölderna där tjuvarna riktat in sig på V70-modeller tillverkade från åren 2012-2015. Anledningen till det tros vara att Volvo gjorde om V70-modellens front och gav den ett ansiktslyft.

En anställd på en skadeverkstad i Bohuslän berättade för Expressen ifjol:
– Det är mycket mer krom och en helt annan grillfront på den nyare modellen. Tjuvarna tar hela stötfångaren, rycker alltihop. Har man en gammal V70 och byter ut den mot denna så ser den fem år yngre ut.

De stulna frontpartierna säljs sedan till ägare av äldre V70-modeller.