Klik venligst
NYHETER 2023-02-22 KL. 11:59

Vittne såg tjuv tömma skåpbil

Av Rickard Gustafsson

Ett nattvaket vittne i Våxtorp upptäckte att en person höll på att bryta sig in i en hantverksbil och larmade polisen. Poliser med hund anlände och fick upp ett spår efter gärningspersonen som dock lyckades komma undan.

Vittne såg tjuv tömma skåpbil
Polisens hundpatrull fick vittring efter verktygsstjuven och följde spåret bort mot Våxtorps IP. Där kallnade spåret eftersom gärningspersonen troligtvis klev in i en väntande bil. Foto: Johan W Jönsson/Arkivbild

Klockan var runt 04.00, natten till 22 februari, när polisens regionledningscentral fick ett samtal från en våxtorpsbo som upptäckt att en tjuv höll på att tömma en skåpbil på verktyg.

Flera polispatruller med hund sändes ut till den aktuella adressen på Hishultsvägen. Gärningspersonen var då inte längre kvar vid skåpbilen men polisens hundpatrull nosade genast upp ett spår.
– Hunden följde ett spår som ledde bort mot Våxtorps IP, men där tog dessvärre spåret slut. Det är nog inte fel att anta att gärningspersonen troligtvis hade en bil som väntade där, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

Ännu en gång handlade det om verktygsstöld, men det är oklart vad som stulits och hur stort värdet är på verktygen. Företaget som ägde skåpbilen kommer att inkomma med en godsförteckning senare, berättar Andersson.