NYHETER 2023-01-23 KL. 12:10

Värdefull firmabil stulen i Mellbystrand

Av Johan W Jönsson

Det kommer inte in särskilt många polisanmälningar om bilstölder idag. Under den gångna helgen stals dock en firmabil av dyrare modell i Mellbystrand. ”Det handlar om en alldeles ny företagsbil”, säger Dan Larsson på Laholmspolisen.

Värdefull firmabil stulen i Mellbystrand
En liknande bil som den på bilden stals i Mellbystrand under den gångna helgen. märket är Ram 1500. Foto: privat

Firmabilen var av märket Ram 1500 av årsmodell 2022. Bilarna kallas för ”pickupernas pickup” och kostar runt miljonen att köpa ny.

– Det handlar om en ny och fin bil till ett stort värde. Ägaren hade ställt bilen utanför sitt hem och upptäckte att den var borta på morgonen, säger polis Larsson.

Bilstölden har ägt rum någon gång på natten mellan fredag (20/1) och påföljande lördag. Ägaren såg den senast vid 22-tiden på kvällen. Morgonen efter var den borta.

Det finns inga spår på platsen, ingen kameraövervakning och inga kända vittnen till det inträffade. Det är oklart hur stölden av bilen gått till.

– Bilstölder är sällsynta numera. Bilar av den aktuella årsmodellen ska man inte ens kunna få igång. Men man har kommit runt elektroniska startspärrar och annat, säger Larsson.

Alternativet skulle kunna vara att bilen bärgats mitt i natten. Risken för upptäckt ökar dock då. Därför är det enligt polisen mindre troligt.