NYHETER 2022-01-04 KL. 06:59

Utredning kring torgbranden läggs ner

Av Johan W Jönsson

Utredningen om branden i den eldhärjade byggnaden på Stortorget har lagts ner av polisen. Det finns helt enkelt ingen misstänkt. “Det tog stopp”, konstaterar Kent Landström som är biträdande gruppchef på grova brott på polisen.

Utredning kring torgbranden läggs ner
Utredningen kring branden på Stortorget i Laholm läggs ner. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Det var den 14 juni som byggnaden på Stortorget stod i lågor. Pizzeria, optiker och frisörsalong fördärvades i branden och ruinen står fortfarande kvar.

Nyligen stod det klart att byggnaden inte får rivas och byggas upp på liknande sätt. Kulturvärdet är för stort och två väggar måste bevaras.

Polisen har jobbat utifrån att branden varit anlagd. Men utredningen kring mordbrand har lagts ner. Det finns ingen misstänkt och det går inte att komma längre just nu.

– Vi har gjort allt vi kan och förhört alla som går att förhöra men vi har inget att gå på. Ett 20-tal personer har förhörts men vi når inte hela vägen, säger Kent Landström.

Det har aldrig funnits någon misstänkt i utredningen och det är inte säkert att branden startats med uppsåt.

– Det finns ingen naturlig orsak till branden. Där den startat finns ingen el eller något annat. Det kan ha startat med en cigarettfimp eller på något helt annat sätt.

Ni vet var branden startade?

– Ja, men det är inget som vi berättar. Kommer de uppgifterna ut kan det förstöra utredningen om den skulle plockas upp igen.

Kommer det in tips till polisen så kan utredningen när som helst tas upp igen. Men då måste det till nya uppgifter.