NYHETER 2022-05-23 KL. 17:46

”Uppkäftigt att göra inbrott så nära polishuset”

Av Rickard Gustafsson

Det krävs nerver av stål och självförtroende för att begå brott precis utanför polisens högkvarter i Laholm. Tjuven som i helgen stal verktyg ur en bil på Lantmannagatan hade både och.

”Uppkäftigt att göra inbrott så nära polishuset”
Under söndagskvällen eller natten till måndag begicks en verktygsstöld på parkeringen nära polishuset i Laholm. I nuläget finns det inga spår efter tjuven som kom över verktyg och maskiner. Foto: Rickard Gustafsson

Vid 06-tiden på måndagsmorgonen upptäckte en laholmare att han haft inbrott i sin firmabil. Bilen hade på söndagskvällen parkerats på Lantmannagatan i närheten av polishuset och var fylld av verktyg.

Tjuven bröt upp låset till bakdörren och plockade med sig verktyg och maskiner till ett värde av cirka 35 000-40 000 kronor. Bland det stulna finns en borrmaskin, tigersåg, cirkelsåg, batterier och en slagborr.

Laholmspolisen har övervakningskameror installerade i närheten som en del av fastighetens skalskydd, men det är inte troligt att inbrottsstölden fastnat på film.
– Bilen stod parkerad lite längre bort mot Arbetsförmedlingens gamla lokaler, men det är lite uppkäftigt att göra inbrott så nära polishuset, säger Christer Andersson.

Polisen har inga spår efter gärningspersonen.


Christer Andersson, Laholmspolisen. Foto: Rickard Gustafsson