NYHETER 2024-01-16 KL. 16:50

Ung mopedist skadad i smitningsolycka

Av Rickard Gustafsson

En ung mopedist tvingades att väja och köra omkull för att undvika att bli påkörd av en personbil i Skotten-krysset. Den 17-årige pojken skadade sig och polisen söker nu vittnesuppgifter om en vit Mercedes som smet från olycksplatsen.

Ung mopedist skadad i smitningsolycka
En 17-årig pojke på moped skadade sig i korsningen Västerleden/Ängelholmsvägen på måndagsmorgonen. Polisen söker vittnen till händelsen där en personbilsförare smet. Foto: Rickard Gustafsson

Vid 07.30-tiden på måndagsmorgonen, 16 januari, inträffade en olycka vid trafikljuskorsningen Västerleden/Ängelholmsvägen – även kallat Skotten-krysset.

En 17-årig pojke på moped kom från Västerleden och skulle rakt fram och vidare på LP Hanssons väg. I motsatt riktning kom en vit Mercedes som skulle svänga vänster upp mot Preem-macken.

Båda hade grönt ljus, vilket naturligtvis betyder att personbilsföraren skulle lämnat företräde.

– Mercedesen gasar upp och då tvingas mopedföraren att väja för att inte bli påkörd, berättar Christer Andersson vid Laholmspolisen.

Vid undanmanövern tappade 17-åringen kontrollen över mopeden och välte och klagade över smärtor i både knä och rygg och tvingades uppsöka läkarvård.

Mopeden fick omfattande skador och i polisanmälan uppger ynglingen att instrumentpanel, backspegel och blinker förstördes.

Enligt polisen rubriceras händelsen som smitning från trafikolycksplats då personbilsföraren försvann i riktning mot rondellen vid Preem.

– Det finns inga kända vittnen vad jag vet i nuläget, men pojken uppger att det ska ha varit en vit Mercedes C-klass med en äldre man bakom ratten, säger Christer Andersson och uppmanar eventuella vittnen till olyckan att kontakta Laholmspolisen.

Rickard Gustafsson