NYHETER 2023-06-09 KL. 13:19

Ung bilförare voltade på riksväg 15

Av Rickard Gustafsson

En ung man i 18-19-årsåldern fördes till sjukhus efter att ha voltat med sin bil på riksväg 15. Enligt polisen ska mannen inte ådragit sig några allvarliga skador, men han lär hamna i klammeri med rättvisan då han misstänks för grovt rattfylleri.

Ung bilförare voltade på riksväg 15
En ung laholmare voltade i samband med en singelolycka på riksväg 15. Mannen tros ha varit påverkad av alkohol och är misstänkt för grovt rattfylleri. Foto: Arkivbild

En singelolycka inträffade under natten till fredag, 9 juni, på riksväg 15 utanför Veinge. Föraren av personbilen körde av vägen, voltade, och landade i diket.

Dan Larsson vid Laholmspolisen berättar att några efterkommande trafikanter stannade till på platsen, såg till föraren, och larmade 112.

Polis, räddningstjänst, ambulans anlände vid 04.30-tiden och kunde konstatera kraftiga skador på bilen, men att föraren klarat sig relativt väl undan.

– Föraren klagade på smärtor i en axel, en överarm och i höfterna, säger Dan Larsson och berättar att mannen fördes till sjukhus.

Föraren var inte så illa medtagen att det inte gick att genomföra ett utandningsprov för alkohol.

– Första testet var positivt och det togs senare ett blodprov på sjukhuset, säger Dan Larsson som inte har några uppgifter gällande promillenivå.

Mannen är i 18-19-årsåldern och bosatt i Laholms kommun. Polisen rubricerar i nuläget ärendet som misstanke om grovt rattfylleri.