NYHETER 2022-01-04 KL. 16:42

Trippla inbrott i fritidshusområde

Av Rickard Gustafsson

Åtminstone tre sommarstugor utanför Hishult har haft påhälsning av tjuvar. Laholmspolisen har hittills fått in en anmälan som berör två av fastigheterna, men det är inte osannolikt att fler utsatts för inbrott och stölder.

Trippla inbrott i fritidshusområde
Minst tre sommarstugor i ett fritidshusområde öster om Hishult har drabbats av inbrott. Enligt polisen är brytmärken på dörrar och dörrkarmar de enda spår man i nuläget har att gå efter. Foto: LT/Arkiv

Det aktuella fritidshusområdet ligger utmed Markarydsvägen i Bögilt mittemellan Hishult och Kornhult. Under tisdagen den 4 januari upptäckte en av stugägarna att han haft inbrott och noterade strax därefter att entrédörrarna till två andra närliggande sommarstugor var uppbrutna.

Enligt Laholmspolisen finns det i nuläget inga uppgifter om misstänkta gärningspersoner eller spår som kan kopplas till inbrotten.

Den polisanmälan som hittills gjorts ger också vid handen att inbrotten kan ha skett under i princip halva hösten fram till efter nyår.
– Brottstiden är satt från den 15 oktober till 4 januari, säger Christer Andersson på Laholmspolisen och håller det inte för osannolikt att fler stugägare drabbats.