-
NYHETER 2022-09-29 KL. 17:35

Tre bilar har fått tanken uppborrad

Av Johan W Jönsson

Istället för att slanga bensin har bränsletjuvar nu istället inriktat sig på att borra upp bensintankar för att få med sig drivmedel. Tre liknande stölder har skett på kort tid.

Tre bilar har fått tanken uppborrad
Polisens filososfi är att tanken borras upp om det är svårt att slanga. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

– Min personliga filosofi är att det beror på att det är svårare ta sig in via tanklocket, säger Daniel Bergman på polisen i Laholm.

Två bilar på Örtvägen har drabbats av tjuvar och en på Konvaljevägen. I samtliga tre fall har tanken borrats upp underifrån.

De senaste bränslestölderna skedde på Konvaljevägen och Örtvägen natten mot onsdag (28/9). Hur mycket bensin som stulits är oklart.

– När man ska starta bilen på förmiddagen upptäcker man att tanken är tom och att det finns spår av bensin på marken. Man ser att det är borrat ett hål under bilen, säger Bergman.

Det finns inga kända vittnen och inga övervakningskameror på platserna. Eftersom att det skett under natten är det få människor i rörelse.

– Det skulle vara om någon hör att det går igång en borr. Man kan ju vara lite extra uppmärksam nu när det skett samma sak vid några tillfällen, säger Bergman.