NYHETER 2022-01-17 KL. 17:18

Torghallens ägare: "Hur jäkla lågt kan man sjunka?"

Av Rickard Gustafsson

Lördagsmorgonens första kund på Ica Torghallen saknade totalt skam i kroppen. Mannen roffade åt sig alla pengar i en insamlingsbössa för Barncancerfonden.
– Hur jäkla lågt kan man sjunka?, säger Torghallens ägare Henrik Karlsson.

Torghallens ägare:
Henrik Karlsson, ägare till Ica Supermarket Torghallen, hoppas att tjuven som stal pengar ur Barncancerfondens insamlingsbössa åker fast. Foto: Johan W Jönsson/Arkiv

Henrik Karlsson hade precis öppnat för dagen och höll på att fylla på tidningar när dagens första kund äntrade butiken.
– Jag jobbade själv där på morgonkvisten. Det kom in en man med en väska och han frågade om han kunde ställa den vid disken i förbutiken medan han pantade, säger Henrik Karlsson.

På disken i förbutiken står det en insamlingsbössa där Torghallens kunder skänkt både stora och små bidrag till förmån för Barncancerfonden. Pengar som skulle skänkt hjälp till cancersjuka barn men som den hjärtlöse mannen istället stoppade i egen ficka. Bössan innehöll ungefär 2 000 kronor.
– Hur jäkla lågt kan man sjunka när man stjäl pengar ur en insamlingsbössa?, säger Henrik Karlsson och berättar att stölden finns dokumenterad på butikens övervakningskameror.

På filmen kan man se hur mannen klipper av ett buntband och lösgör underdelen på bössan där alla pengar ligger. Karlsson hyser gott hopp om att den skyldige grips och ställs till svars för det skamfulla brottet.
– På filmen kan man tydligt och klart se vem det är. Jag hoppas verkligen att polisen får tag i honom.

Filmen ska nu undersökas av Laholmspolisen i hopp om att identifiera gärningsmannen som tros vara i 40-50-årsåldern. Signalementet i övrigt beskriver mannen som smalt byggd, mörkt hår, ljus hudfärg och vid brottstillfället bar han en mörk jacka, blå jeans och en ryggsäck.