Klik venligst
NYHETER 2023-11-10 KL. 12:18

Ton betor tappades vid rondell

Av Johan W Jönsson

Två ton sockerbetor tappades från en lastbil i Maxi-rondellen i Mellbystrand. Betorna fick ligga kvar och nu har händelsen polisanmälts.
– Det är rejäla doningar det där, så det kan bli farligt, säger Dan Larsson på Laholmspolisen.

Ton betor tappades vid rondell
Två ton sockerbetor blev kvar på vägen och cykelbanan. Nu har händelsen polisanmälts. Foto: Bildbyrån

Lastbilen färdades längs Norrleden i Mellbystrand. Den var lastad med sockerbetor. En del av lasten tappades vid Maxi-rondellen in mot bensinmacken vid gamla Tre Laxar.

– Det hamnade betor på gatan och cykelvägen. Chauffören uppmärksammade det här och gick ut för att plocka upp efter sig. Men han röjde inte undan allt, säger Larsson.

Och det är verkligen ingen överdrift. Runt två ton betor blev kvar på vägen och cykelbanan. Kommunen fick ett samtal kring det inträffade på sin jourtelefon under torsdagskvällen.

De åkte dit och röjde av platsen en gång på kvällen och en gång morgonen efter. Enligt anmälaren handlar det om två ton sockerbetor som lämnats kvar på platsen.

– Sockerbetor är riktigt stora. Skulle man cykla på en sådan så kan det bli tvärstopp. Så det kan bli farligt. Bilisterna fick gira för att komma förbi.

Det har upprättats en polisanmälan om brott mot trafikförordningen. Det är kommunen som gjort anmälan. Ett registreringsnummer har iakttagits i samband med det inträffade.

– Vi får se om vi kan göra något av det här. Det är säkert inget medvetet utan en olyckshändelse. Men man måste röja upp efter sig, eller se till att det blir uppröjt, säger Larsson.